Kampanja “Prva je prava pomoć”: Vozači najčešće ne umiju da pruže prvu pomoć

Cilj kampanje „Prva je prva pomoć“, je da ukažu institucijama, civilnom društvu i cijeloj javnosti na skup mjera i postupaka kojima se spasava život i spriječava dalje pogoršanje zdravlja povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2017. 13:29h

Na benziskoj pumpi "Eko petrol“ u Meljinama danas je NVO “Alfa centar” iz Nikšića realizovala kampanju “Prva je prava pomoć”. Anketirani su vozači, a onima koji nisu imali ili je bio star, podjelili su 60 novih komplete prve pomoći koje su dobili od apoteke Galenika.

Prema riječima rukovodioca sektora za bezbjednost saobraćaja Nade Radović anketiranjem vozača žele utvrditi da li su vozači u Crnoj Gori upoznati sa obavezom i da li posjeduju prvu pomoći i ono što je najvažnije da li kada situacija to zahtjeva znaju i da prvu pomoć primijene. Saznali su da je najveći broj vozača upoznat sa obavezom posjedovanja prve pomoći, ali da većina nikada nije bila u prilici da pruži pomoć niti umije da to uradi, što je zaista zabrinjavajući podatak.

Cilj kampanje „Prva je prva pomoć“, je da ukažu institucijama, civilnom društvu i cijeloj javnosti na skup mjera i postupaka kojima se spasava život i spriječava dalje pogoršanje zdravlja povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

Kampanju su osim u Herceg Novom relizovali u Bijelom Polju, Nikšiću i Podgorici. Kampanja "Prva je prava pomoć" traje do 25. jula, a realizovana je u okviru programa "Bezbjednost saobraćaja“.

Galerija

Bonus video: