Vukovi na bjelasičkim katunima napadaju i usred bijela dana

“I pored čobanina, koji nije imao vatreno oružje sa sobom, četiri vuka su iz zasjede napala stado. Odvojili su jedan dio ovaca i klali redom. Neke od ovaca uspjele su da pobjegnu i po 100 metara, ali bi ih onda vukovi opkolili i zaklali"
280 pregleda 5 komentar(a)
Vukovi, Foto: Shutterstock
Vukovi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.07.2017. 07:12h

Stočari na bjelasičkim katunima kažu da su uplašeni zbog sve češćih napada čopora vukova na stoku. Pričaju da vukovi napadaju stada i po danu i da ne prezaju ni da uđu u katune. Prije nekoliko dana čopor od četiri vuka napao je stado ovaca Radenka Boškovića, nadomak katuna Goleš. Prema riječima Radenkovog brata Marka, od 90 ovaca zaklali su 20, a 8 ranili.

“I pored čobanina, koji nije imao vatreno oružje sa sobom, četiri vuka su iz zasjede napala stado. Odvojili su jedan dio ovaca i klali redom. Neke od ovaca uspjele su da pobjegnu i po 100 metara, ali bi ih onda vukovi opkolili i zaklali. To je neprocjenjiva šteta, a prizor koji smo zatekli bio je stravičan, svuda leševi. Veterinar Saša Drljević liječi ranjene ovce, ali ne vjerujem da će ostati u životu“.

U istom katuna prije nekoliko dana čopor vukova je napao june usred dana, ali su se razbježali kada su stočari zapucali.

Bonus video: