Strunjaš: Opština Pljevlja da motel Vodice vrati manastiru

Motel Vodice jedan je od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Pljevljima, smješten u istoimenom parku
322 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Strunjaš, Foto: Boris Pejović
Bojan Strunjaš, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.07.2017. 20:11h

Odbornik DF-a Bojan Strunjaš pozvao je juče Opštinu Pjevlja da vrati motel Vodice manastiru Svete trojice, jer je, kako tvrdi, napravljen na manastirskom zemljištu.

Motel Vodice jedan je od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Pljevljima, smješten u istoimenom parku.

Strunjaš je juče tokom rasprave u Skupštini o prenosu prava vlasništva sa Opštine na preduzeće Čistoća kazao da bi bilo pravično da vlast ispravi nepravdu koju je država radnije nanijela manastiru otimajući mu imanje.

On je kazao da će to morati da se uradi ukoliko država nekada postane članica EU.

Predsjednik Skupštine Tarik Gadžović kazao je da će problem restitucije zemljišta vjerskim zajednicama riješiti država kroz poseban zakon.

Nakon što je Vlada ustupila Opštini motel Vodice prije više godina, lokalna vlast je upravljanje prenijela na preduzeće Čistoću čiji je osnivač.

Za odbornika Pokreta za Pljevlja Bata Anđelića nedopustivo je da preduzeće čija je osnovna djelatnost održavanje higijene i zelenih površina pruža ugostiteljske usluge.

“S obzirom na to da je motel Vodice u posljednje dvije godine ostvario gubitak od više desetina hiljada eura, postavlja se pitanje opravdanosti daljeg poslovanja u sastavu preduzeća Čistoća. Postavlja se i pitanje da li su funkcionisanjem motela u sastavu DOO Čistoća prekršene odredbe Zakona o zaštiti konkurencije jer samo društvo ispostavlja račune za čistarinu drugim ugostiteljskim objektima, čija visina predstavlja jednu od najvećih privrednih barijera. Time motel stavlja u privilegovan položaj u odnosu na konkurenciju“.

Anđelić kaže da postoji mnogo razloga da se preispita dalje poslovanje motela i da se treba razmišljati da se da u zakup nekome ko bi bolje i uspješnije gazdovao.

“Na taj način Čistoća bi se oslobodila ogromnog finansijskog rashoda, a građani i ljudi koji dolaze u ovaj grad dobili bi daleko bolju ponudu“.

Bonus video: