Đurišić od Grada traži dozvolu da podigne zid

„Ne dolaze nam više policajci, ni komunalna. Digli su ruke od nas. Nismo dobili ništa ni od suda, nikakvu novčanu kaznu“
2 komentar(a)
Spajdermen, Đurišići, Jerevanska, Vanja Đurišić, Foto: Privatna arhiva
Spajdermen, Đurišići, Jerevanska, Vanja Đurišić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.07.2017. 19:34h

Vanja Đurišić juče je predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju zida preko Jerevanske ulice na Zabjelu.

„Ispoštovali smo proceduru i predali zahtjev za izgradnju zida na našoj imovini“, kazala je Đurišićeva supruga Danijela Đurišić. Oni su ranije najavili da će izgraditi betonski zid visok 70 centimetara oko spornog zemljišta.

Đurišići već 30 dana blokiraju dio Jerevanske ulice, ne bi li izvršili pritisak na Glavni grad da im isplati novac za eksproprijaciju. Đurišićeva je dodala da je neizdrživo provoditi dane na ulici i na taj način štititi svoja prava.

„Ne dolaze nam više policajci, ni komunalna. Digli su ruke od nas. Nismo dobili ništa ni od suda, nikakvu novčanu kaznu“, dodala je Đurišićeva.

Iz Glavnog grada i dalje tvrde da se radi o njihovoj imovini, te da su okončane sudske presude donijete u njihovu korist.

Međutim, Đurišić ističe da neće odustati od svojih prava, da poštuju Ustav i zakon, te da je prema evidenciji Uprave za nekretnine zemljište ubilježeno kao svojina Vanje i Sava Đurišića.

„Sve je na našoj strani“, zaključila je Đurišić.

Primjedbi stanara zbog blokade ulice nisu imali, iako se ovdje nalazi više zgrada sa oko 700 stanova.

A kako bi razveselili svoju i komšijsku djecu, Đurišići su večeras u 20 časova i 30 minuta organizovali novu projekciju filma pod sloganom „Superheroji protiv nepravde“.

„Pozivamo djecu i roditelje da dođu i pomognu uličnim herojima u borbi protiv nepravde. Spajdermen donosi i sokiće, kokice, sjemenke...“, kazala je ranije Đurišić.

Bonus video: