Nuhodžić: Nastavićemo da unaprjeđujemo kadrovske kapacitete

Govoreći o prioritetima, Nuhodžić i Stojanović su naglasili neophodnost intenziviranja operativnog djelovanja u cilju efikasnije borbe protiv prekograničnog i organizovanog kriminala
1 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Mevludin Nuhodžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ažurirano: 11.07.2017. 16:03h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nastaviće sa aktivnostima na unaprjeđenju kadrovskih kapaciteta, poboljšanju uslova rada i tehničke opremljenosti, poručio je ministar Mevludin Nuhodžić.

Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović boravili su danas u posjeti Centru bezbjednosti (CB) Berane i opštinama Berane, Petnjica i Gusinje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom sastanka sa načelnikom CB Berane Velimirom Furtulom i njegovim saradnicima, razgovarano je o postignutim rezultatima i izazovima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

U razgovoru je konstatovano da je stanje javnog reda i mira na području opština za koje je taj CB nadležan stabilno.

Govoreći o prioritetima, Nuhodžić i Stojanović su naglasili neophodnost intenziviranja operativnog djelovanja u cilju efikasnije borbe protiv prekograničnog i organizovanog kriminala.

„MUP će, kazao je Nuhodžić, nastaviti sa aktivnostima na unaprjeđenju kadrovskih kapaciteta, poboljšanju uslova rada i tehničke opremljenosti“, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da treba pojačati preventivne mjere i radnje iz oblasti suzbijanja kriminaliteta na terenu, među kojima su kontrole lica, vozila i objekata.

Radna posjeta je nastavljena susretom Nuhodžića i Stojanovića sa predsjednicima opština Berane, Petnjica i Gusinje - Dragoslavom Šćekićem, Samirom Agovićem i Anelom Čekić.

„Nuhodžić je saopštio da je Vlada u kontinuitetu posvećena daljem razvoju sjevernog regiona naše države. U tom kontekstu, naveo da podržava opredjeljenje ovih opština da, koristeći vlastite potencijale, obezbijede viši nivo ekonomskog i društvenog napretka“, kaže se u saopštenju.

Predstavnici lokalnih uprava upoznali su Nuhodžića sa aktuelnim projektima i razvojnim planovima, posebno ukazujući na značaj aktivnosti koje su usmjerene na prekograničnu saradnju, i izrazili očekivanje da će izvršna vlast nastaviti da pruža pomoć u projektima putne infrastrukture i valorizacije turističkih resursa.

On su, kako se navodi, istakli da opštinski organi ostvaruju kvalitetnu i profesionalnu saradnju sa lokalnom policijom.

„Nuhodžić je istakao spremnost Vlade i MUP-a da, u partnerstvu sa lokalnim administracijama, realizuju sve što je neophodno za osiguranje bezbjednosti, kvalitetnog javnog reda i mira i bolji i kvalitetniji život građana“, kaže se u saopštenju.

Tokom boravka u Petnjici, Nuhodžić i Stojanović su obišli zgradu Stanice policije u kojoj je smještena i Filijala za građanska stanja i lične isprave.

Nuhodžić je, obilazeći nove prostorije, kazao da su na taj način obezbijeđeni bolji uslovi za ostvarivanje prava i obaveza građana Petnjice, i da je potreba za otvaranjem Filjale nastala sa ciljem da MUP bude dobar servis građanima.

On je, kako je saopšteno, opštini Petnjica predao na upotrebu specijalizovano vatrogasno – spasilačko vozilo „UNIMOG“, kao znak podrške Vlade i MUP-a, u cilju stvaranja kvalitetne Službe zaštite i spašavanja, kao bitnog segmenta u zaštiti ljudi i njihove imovine.

Prilikom posjete Gusinju, Nuhodžić i Čekić zajedno su obišli postojeći objekat Stanice policije i Filijale za građanska stanja, za čiju rekonstrukciju su opredijeljena sredstva iz budžeta.

Bonus video: