Lalatović: Župljanima treba rješavanje nagomilanih problema

Kakvo je stanje po MZ, prema njegovim riječima, najbolje se može vidjeti po rupama koje od zimskog perioda nijesu zakrpljene, dok je o ozbiljnijim investicijama, poručuje on, izlišno i razmišljati
1 komentar(a)
Arsenije Lalatović, Foto: PzP
Arsenije Lalatović, Foto: PzP
Ažurirano: 11.07.2017. 11:49h

Nikšićki odbor Demokratskog fronta dao je punu podršku naporima građana Župe nikšićke da stvore što bolje uslove u toj Mjesnoj zajednici. Kako se navodi u saopštenju za javnost lokalna vlast umjesto da krene u rješavanju problema „obmanjuje mještane i 'kupuje' vrijeme neispunjenim obećanjima iz mjeseca u mjesec“.

„Vjerujemo da aktuelna vlast nema želju i namjeru da ispuni preuzete obaveze, jer da imaju odgovornost ne bi već u dužem vremenu obmanjivali građane Župe. Obzirom na resurse, kao i na neodgovoran i neozbiljan odnos lokalne uprave prema Župi, ne čudi što se sve više kod građana Župe javlja želja i potreba za formiranjem opštine, pa makar i gradske“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Arsenije Lalatović iz Pokreta za promjene.

On ističe da je postojanja mjesnih zajednica u potpunosti obesmišljeno, ako se ima u vidu da izuzev Župe, nema reizbora u drugim MZ već da godinam funkcionišu u vd stanju.

„Svjedoci smo da gro vd MZ predstavlja partijske ispostave vladajuće većine i da nijesu u službi građana, već pojedinaca i grupa, u prvom redu iz redova 'vlasti'. U isto vrijeme pozivamo nadležne sudske instance da ispitaju rad MZ, kao i da utvrde da li ima za njih materijala. Naravno da ima i naravno da sudska vlast neće reagovati, jer 'sistem' se sastoji od spojenih sudova, kao po onoj narodnoj 'vrana vrani oči ne vadi'“, poručuje Lalatović.

Kakvo je stanje po MZ, prema njegovim riječima, najbolje se može vidjeti po rupama koje od zimskog perioda nijesu zakrpljene, dok je o ozbiljnijim investicijama, poručuje on, izlišno i razmišljati.

„Pozivamo sve strane da konačno krenu u rješavanje problema, jer umjesto 'šarenih laža' Župljanima treba rješavanje nagomilanih problema“, zaključuje Lalatović.

Bonus video: