Bjesni požar u Gornjem Zagaraču, imanja mještana u opasnosti

Od juče, rekli su, vatru su gasili avioni, pošto je požar predstavljao veliku opasnost za kuće u naselju Donja Markovina
89 pregleda 2 komentar(a)
Plamen, vatra, Foto: Shutterstock
Plamen, vatra, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.07.2017. 20:20h

U danilovgradskom naselju Gornji Zagarač mještani tvrde da požar širokih razmjera bjesni već peti dan i da su im ugrožene kuće.

Kako su kazali, požar je prije pet dana iz mjesta Bajramovići u Opštini Cetinje, odakle se širio prema danilovgradskoj opštini

Od juče, rekli su, vatrusu gasili avioni, pošto je požar predstavljao veliku opasnost za kuće u naselju Donja Markovina, gdje su kuće spašene zahvaljujući kamionima vatrogasne jedinice iz Danilovgrada i avionima koji su požar gasili danas do podne.

Kako saznaju, požar se danas poslije podne proširio na teritoriju Podgorice, ali mještani su primorani da ostanu i čuvaju imanja kako bi javili vatrogascima i Danilovgrada i Podgorice da im pravovremeno zaštite posjede.

"Požar je širokih razmjera, uništava se ogromna šuma, pašnjaci i postavlja se pitanje - da li su i minimalni uslovi za život ovdje više mogući", kazali su mještani.

Bonus video: