Nikolić: Spor UCG i Ministarstva prosvjete je na štetu mladih

Prema njegovim riječima, upis na studijske programe Medicinskog fakulteta izaziva veliko interesovanje, kao i ranijih godina
0 komentar(a)
Goran Nikolić, Foto: Luka Zeković
Goran Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2017. 17:46h

Dekan Medicinskog fakulteta Goran Nikolić smatra da je spor UCG i Ministarstva prosvjete u vezi mjesta izvođenja nastave studijskog programa Medicinskog fakulteta “na štetu mladih ljudi koji bi željeli da steknu evropski kredibilnu diplomu”.

Prema njegovim riječima, upis na studijske programe Medicinskog fakulteta izaziva veliko interesovanje, kao i ranijih godina.

"Žao mi je što ove godine studenti nisu u prilici da upišu reformisani program Medicinskog fakulteta-Visoka medicinska škola, po evropskim standardima u Podgorici, kako to nalažu evropske direktive ove regulisane i za zdravstveni sistem važne profesije", kaže se u izjavi Nikolića.

Istakao je da se manipuliše javnošću da budući studenti čekaju u redu da predaju dokumenta u Beranama, što iznenađuje jer se poslednje tri godine upis na ovaj studijski program uredno vršio u Podgorici.

"Vijeće Medicinskog fakulteta je o tome odavno izrazilo svoj stav, spremno da u Podgorici organizuje sve potrebne sadržaje za realizaciju ovog studijskog programa na Medicinskom fakultetu i Kliničkom centru Crne Gore, po međunarodnim standardima", saopštio je Nikolić.

Bonus video: