Luštica Bay: Gradi se prvi dio golf terena

Prva faza izgradnje golf terena sa pravljenjem sistema za navodnjavanje, koštaće oko 5,5 miliona eura
268 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2017. 14:15h

Kompanija Luštica Developmnet počela je sa grubim građevinskim radovima na prvoj fazi svog budućeg šampionskog golf terena u turističkom kompleksu Luštica Bay kod Tivta. Radi se na prve dvije od ukupno 18 rupa novog terena kojeg je dizajnirala američka kompanija Gary Player, najpoznatija u branši golferske indutrije u svijetu.

Kada bude potpuno dovršen, golf teren na Luštici prostiraće se na preko milion kvadrata površine na dijelu posluostrva odakle se pruža spektakularan pogled na Tivatski zaliv sa jedne, Lovćen i planine u zaleđu sa druge i otvoreno more pred Bokom sa treće strane.

Prve dvije rupe golf terena grade se na njegovom južnom obodu, iznad Marina naselja kompleksa Luštica Bay.

"Grubi radovi i iskopi, te formiranje golf rupa trajaće oko deset mjeseci nakon čega će uslijediti poravnavanje i finalno oblikovanje finim slojevima zemlje i finalno ozelenjavanje travnatim pojasevima. Plan je da čitavo igralište završimo i u fazama stavimo u upotrebu u naredne tri do tri ipo godine. Namjera nam je da već dogodine otvorimo obezbijedi objekat standardne golf akademije na dosadašnjem golf-vježbalištu i na lokacijama prve četiri rupe budućeg golf terena“, kazao je novinarima kojima je danas upriličen obilazak gradilišta na Luštici, izvršni direktor Luštice Development Daren Gibson.

Istakao je da će prva faza izgradnje golf terena sa pravljenjem sistema za navodnjavanje, koštati oko 5,5 miliona eura, dok će čitav teren koštati između 18 i 20 miliona. Inače, do sada je u izgradnju čitavog kompleksa Luštica bay investirano ukupno nešto više od 100 miliona eura.

Noviinari su danas obišli i novosagrađenih 16 vila sa ukupno 88 stanova u Marina naselju, a koje su urađene na način da podsjećaju na tradicionalna stara primorska naselja, poput djelova Perasta i Kotora, kao i lokaciju u dijelu kompleksa nekadašnje kasarne u Radovićima, gdje uskoro počinje izgradnja centralnog dijela Luštica Bay naselja – kompleksa nazvanog Central.

„Kao grad, Luštica Bay će imati nekoliko naselja između kojih ce biti sačuvani postojeći zeleni pojasevi. Gradsko jezgro će predstavljati Luštica Bej Central kao žila kucavica kompleksa, sa planiranih do 3,5 hiljade stanovnika, od čega se predvidja oko 1.000 stalnih. Luštica Bay Central koji će se graditi na oko 240 hiljada kvadrata površine, imaće više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti, za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine. Gradnja će biti podijeljena u sedam faza i planirano je da počne sljedeće godine. Ovo je cjenovno veoma konkurentan dio kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gdje cijenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu će cjenovna politika parirati regionalnom nivou cijena nekretnina“, kazala je Slavica Milić iz marketinga Luštice Development.

Pored niza sportskih, trgovinskih i ugostiteljskih sadržaja, Central će imati i javne sadržaje za čitav Luštica Bay, jer će ovdje biti smještena međunarodna škola sa 180 đaka, vatrogasna i policijska stanica te medicinski centar. „Do kraja avgusta završićemo grube građevinske radove na objektu hotela „The Chedi Luštica Bay“. Izgradnja ovog, najvećeg hotela u Boki ranga 5 zvjezdica, započeta je u aprilu, a planirano je da objekat bude završen polovinom 2018, zajedno sa marinom od 173 veza i obalnim šetalištem", istakao je Dejan Obradović, direktor planiranja i dizajna u Luštica Development.

Novi hotel koji zauzima centralno mjesto na obalnoj promenadi u Marina naselju imaće 110 soba od čega 60 u kondo režimu, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima.

Galerija

Bonus video: