Župljani čekaju do 20. jula: Kreću sa protestima, ako se ne počnu rješavati problemi

Traže i da se cjelokupna koncesiona sredstva od rude boksit usmjere u putnu infrastrukturu sela u Župi
91 pregleda 0 komentar(a)
Župa Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Župa Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.07.2017. 12:05h

Na sjednici Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka odlučeno je da ukoliko do 20. jula lokalna uprava Nikšića ne krene sa rješavanjem problema u toj MZ koji se tiču, prije svega putne infrastrukture i vodosnabdijevanja, počnu sa svakodnevnim protestima.

„Ukoliko do 20. jula ne počnu aktivnosti na rješavanju svih usaglašenih i dogovorenih poslova sa Opštinom Nikšić, Savjet će sazvati zbor mjestana sa predlogom na otpočinjanje svakodnevnih protesta čiji će oblik biti definisan na samom zboru. Dosadašnja namjera Savjeta da na civilizovan način rješava probleme u Župi ne nailazi na odobravanje od strane rukovodstva Opštine”, stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

Podsjeća da su rokovi da se krene sa rješavanjem pomenutih problema, a koji su dogovoreni sa Opštinom Nikšić, prošli i da su članovi Savjeta nezadovoljni inertnošću rješavanja problema od strane lokalne uprave i prolongiranjem rokova. Traže i da se cjelokupna koncesiona sredstva od rude boksit usmjere u putnu infrastrukturu sela u Župi.

Nezadovoljstvo su iskazali i odlukom Ministarstva prosvjete da se Osnovna škola "Dušan Bojovic" makne sa spiska škola u kojima će ove godine biti odrađena energetska efikasnost.

“Tražimo da se pomenuta škola vrati na spisak škola u kojima u ovoj godini treba odraditi energetsku efikasnost. Savjet MZ će o svemu izvijestiti Vladu Crne Gore”, zaključuje Radulović.

Bonus video: