Opština Budva: Štedljivošću i uvođenjem reda mogu se uvećati prihodi

"Na vlast smo došli da zasučemo rukave i spasimo Budvu od finansijskog i institucionalnog kolapsa, a ne radi lične ugodnosti i udobnosti"
51 pregleda 1 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.07.2017. 08:47h

Nova opštinska vlast u Budvi, na čelu sa Predsjednikom Draganom Krapovićem, neće stati dok ne uvede red u svaku poru lokalne uprave i dok se ne uvede disciplina u svaki segment budžetiranja, saopšteno je iz Opštine Budva.

"Uz značajno povećanje opštih budžetskih prihoda i rekordnu naplatu komunalija, ističemo da je za 25% smanjena potrošnja po osnovu korišćenja službenih telefona za prvih pet mjeseci 2017. godine. Izuzetni učinci na planu uspostavljanja ukupne fiskalne discipline mogući su isključivo ako postoji čvrsta politička volja, ali i sistematski podsticaj dat svim funkcionerima i službenicima da s pažnjom dobrog domaćina koriste javne resurse. Uvođenje reda i discipline znači da više nikad oportunizam neće biti osnovni princip u radu opštinskog rukovodstva i lokalne administracije. Na vlast smo došli da zasučemo rukave i spasimo Budvu od finansijskog i institucionalnog kolapsa, a ne radi lične ugodnosti i udobnosti. Ne pada nam na pamet, za razliku od prethodne vlasti, da budemo raskalašni o trošku svih građana Budve. Tu smo gdje smo isključivo radi opšteg dobra Budve.

 Radi stvaranja uslova za minimizaciju budžetskih rashoda ubuduće, tenderska procedura za nabavku mobilnog i fiksnog operatera je u toku. Kroz sprovođenje propisane procedure, osim poštovanja pravne obaveze, želimo dati podsticaj da se u konkurentskom procesu Opštini isporuči što povoljnija i što jeftinija ponuda. Samo se na taj način može stvoriti početna pretpostavka za budžetsku uštedu.
", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su svi opštinski resursi su pod strogim nadzorom i isključivo u funkciji Budvana i Budvanki i zadovoljenja njihovih legitimnih potreba.

"O tome govore i pomenute budžetske uštede u vezi korišćenja službenih telefona. A onaj ko ne štedi na malo neće ni na veliko. Nova opštinska vlast je pokazala da se štedljivošću i uvođenjem reda mogu znatno uvećati prihodi i bez novih nameta i bez stezanja kaiša građanima. Odgovorna vlast ne steže kaiš građanima, već sebi nameće samoograničenja i time uliva povjerenje i stvara osnov za razvoj."

Bonus video: