Navoz i trim staza na Maloj plaži samo na papiru

Najviše novca za realizaciju projekata u Ulcinju, 27,5 hiljada eura, “Morsko dobro” planiralo je lani da uloži upravo za navoz
79 pregleda 2 komentar(a)
Mala plaža, Foto: Samir Adrović
Mala plaža, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.07.2017. 15:02h

Navoz za izvlačenje čamaca na kopno na ulcinjskoj Maloj plaži nije završen uprkos obećanjima, zbog problema sa dokumentacijom.

To su odgovorili iz “Morskog dobra” koje je završetak pompezno najavljivalo prošle godine.

Navode da je izmjenama i dopunama plana objekata privremenog karaktera za period 2016-2018. od juna ove godine, planiran navoz za čamce dug 15 i širok 3,5 metara u Mandraću, na istočnom dijelu Male plaže.

“Javno preduzeće će narednih dana pokrenuti postupak i procedure izrade projektne dokumentacije kako bi dobili neophodne saglasnosti za izdavanje rješenja”, odgovoreno je “Vijestima”.

Najviše novca za realizaciju projekata u Ulcinju tokom prošle godine, 27,5 hiljada eura, “Morsko dobro” planiralo je da uloži upravo za izgradnju navoza.

Taj posao bio je planiran za treći kvartal.

Izrada glavnog projekta za trim-stazu od hotela Albatros do rta Đerane, bila je planirana za drugi kvartal prošle godine i trebalo je da košta 9.000 eura, ali ni to nije završeno.

“U toku je tenderski postupak za izbor projektanta za izgradnju trim-staze od Albatrosa do rta Đerane. Očekujemo da će uskoro biti zaključen ugovor o izradi tog projekta”, odgovoreno je “Vijestima” iz Morskog dobra.

“Vijesti” su u januaru prošle godine objavile da “Morsko dobro” planira da očisti trenutnu pješačku stazu u tom dijelu grada, ali ni to nije učinjeno.

Nije izrađena ni revizija Studije za pripremu izrade projekta izgradnje marine u kanalu Port Milena.

Bila je planirana za kraj prošle godine i trebalo je da košta 3.000 eura.

“Izrada dopune sudije za marinu u Port Mileni, odložena je zbog neusklađenosti rješenja iz planske dokumentacije pa nije izvjesno koja lokacija referentna ili za koji prostor treba uraditi studiju. Stoga tu aktivnost planiramo da realizujemo u narednom periodu”.

Iz “Morskog dobra” je krajem juna saopšteno da su u Ulcinju tokom prošle i početkom ove godine radili na revitalizaciji borove šume, tamponiranju prilaznog puta do Velike plaže, na bagerisanju lučice Kacema, postavljanju bankina u Limanu i klupa i uličnih kanti i ograđivanju dina na Velikoj plaži.

Bonus video: