Najduže se čeka na kardiološke preglede

Još 216 pacijenata je na listi Klinike za očne bolesti, dok operaciju na Klinici za ortopediju čeka 76 građana
4 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Luka Zeković
Zorica Kovačević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.07.2017. 13:51h

Ukupno 1.146 pacijenata čeka ovog mjeseca na prvi pregled ili operaciju duže od mjesec u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Najviše pacijenata, ukupno 742, čeka na pregled u Centru za kardiologiju. Dodatnih 39 osiguranika na listi je čekanja za operaciju u Centru za kardiohirurgiju.

Na listi čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju su 73 pacijenata. Među njima je 20 ambulantnih pacijenata, 18 čeka hospitalizaciju, dok je na listi i 20 građanki kojima je potrebno zračenje dojke.

Još 216 pacijenata je na listi Klinike za očne bolesti, dok operaciju na Klinici za ortopediju čeka 76 građana. Liste čekanja su i u julu na gotovo istom nivou kao prethodnih mjeseci.

Ministarstvo zdravlja nedavno je pokrenulo projekat elektronskog zakazivanja, na način da izabrani ljekari zakazuju preglede kod specijalista u bolnicama i KCCG.

Jedan od ciljeva projekta je, kako je ranije saopštavano iz Ministarstva, da se svaki specijalistički pregled mora obaviti u roku od 30 dana.

Za uvođenje elektronskog zakazivanja, Ministarstvo se odlučilo nakon analize primjedbi pacijenata iz prošle godine, od kojih se veliki broj odnosio na dužinu čekanja na zdravstvenu uslugu, a značajan i na njihovu organizaciju.

Bonus video: