Urbani trkači "bez žurbe" obišli Durmitor

“Kod svih su prelijepi utisci, ne samo predjela već i o ljudima koje smo susretali...”
0 komentar(a)
Urbani trkači, Durmitor, Foto: Urban Proprotnik
Urbani trkači, Durmitor, Foto: Urban Proprotnik
Ažurirano: 08.07.2017. 13:31h

Slovenački “Urbani trkači“ ponovo su na Durmitoru - u četvrtak su, “trčeći bez žurbe“, obišli planinu popularnim Durmitorskim prstenom.

U društvu su članovi praktično svih uzrasta, samim tim i sposobnosti, pa su se tako i ponašali.

“Trčali smo svi prema svojim mogućnostima. Najduže 52, a najkraće pet kilometara. U principu, to je kombinacija trčanja i hodanja što je iz više razloga preporučivo. A kod vas i uživanja u jedinstvenim ljepotama ne samo ovom prilikom.

Kod svih su prelijepi utisci, ne samo predjela već i o ljudima koje smo susretali i sa njima komunicirali”, kaže Urban Proprotnik, osnivač društva i inicijator brojnih slični manifestacija u Sloveniji i šire.

Urban kaže da je taj netakmičarski pokret sve brojniji i masovniji kod njih i u svijetu: “Na Durmitoru su idealni uslovi za organizovanje ovakvih aktivnosti. Broj i karakter staza za naizmjenično trčanje i hodanje je neiscrpan. Uz to i temperature odgovaraju učesnicima. Mi ćemo i narednih godina dolaziti i svima koji teže ovakvim stilovima zdravog života prenositi utiske sa Durmitora”, kaže Urban.

Juče su se odlučili za laganiji program - obilazak Crnog jezera i durmitorskih katuna. Prema planu, “Urbani trkači” u subotu će na rafting Tarom, čime se manifestacija završava. Kompletnu logistiku tokom događaja pružila im je Turistička agencija “Eksplorer“ iz Kolašina.

“Avanturistički događaj koji su organizovali nameće ideju da taj vid aktivnog turizma i kod nas zaživi kao zanimljiva turistička ponuda ili novi turistički proizvod”, kazala je „Vijestima“ direktorica lokalne Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović.

Bonus video: