Saveljić: Miličković zbog novca ovce farbao duginim bojama

"Pošto nijesam davao nikakve izjave za medije, a bio provlačen kroz svaki tekst koji je dolazio od vlasnika ovog 'prihvatilišta', na sudu će imati priliku da se izjasni o uvredama i klevetama iznešenim na moj račun. A ja u vezi sa ovim slučajem neću davati izjave za medije,” navodi Saveljić
537 pregleda 0 komentar(a)
Darko Saveljić, Foto: Filip Roganović
Darko Saveljić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.07.2017. 15:34h

Ornitolog Darko Saveljić najavio je tužbu protiv vlasnika prihvatilišta za divlje životinje Miljana Miličkovića zbog, kako tvrdi, neistina koje je o njemu iznio u medijima.

Miličković, koji drži nelegalno prihvatilište za divlje životinje u Bliznama, reagujući na ranije tekstove u “Vijestima” o nelegalnom držanju mladunaca medvjeda, saopštio je, između ostalog, da istražuje “ slanje muških magaraca sa teritorije Crne Gore klanicama širom Srbije i Kosova”. Tada je saopštio da je to navodno razlog jer ga progoni Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), na čelu sa Saveljićem, vlasnikom farme magaraca u Martinićima.

U reagovanju Saveljića se navodi:

“20 godina slušam brojne bolesne laži o meni i mom radu, ali ne primam ništa lično. Svjestan sam da postoje takvi ljudi. Za mene je bitno da znam da radim u javnom interesu i za zaštitu prirode moje zemlje. I da imam podršku od ljudi ( i institucija van zemlje) čije mišljenje cijenim. I da imam čiste ruke. Nakon 30 godina vegetarijanstva (iz etičkih razloga), i borbe za prava životinja, dajem na sud čovjeka koji tvrdi da vodi 'višemjesečnu istragu o slanju muških magaraca sa teritorije Crne Gore klanicama širom Srbije i Kosova'.Ovo je samo dio neistina koje pročitah u medijima od te osobe koja se predstavlja ljubiteljem životinja. I koja je samo na njemu poznat način povezala legalizaciju njegovog 'prihvatilišta' i zloupotrebu mečića i ovaca ofarbanih duginim bojama (u svrhu dobijanja finansijske koristi) sa Farmom magaraca Martinići. O njegovom radu će reći sud po tužbi CZIP-a i Ekološke inspekcije. O švercovanju magarećeg mesa (možda je otežavajuća okolnost ako su muški ili ako idu u Srbiju i na Kosovo, a tamo je ishrana ovom namirnicom vrlo raširena) reći će on lično sudiji. Pošto nijesam davao nikakve izjave za medije, a bio provlačen kroz svaki tekst koji je dolazio od vlasnika ovog 'prihvatilišta', na sudu će imati priliku da se izjasni o uvredama i klevetama iznešenim na moj račun. A ja u vezi sa ovim slučajem neću davati izjave za medije,” navodi Saveljić.

Bonus video: