Iz hercegnovske lokalne uprave poručili: Atlas grupi nećemo oprostiti dugove

Katić je najavio da će lokalna uprava hitno pokrenuti razgovore sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom zdravlja i Atlas grupom sa ciljem da se dođe do brzog i kvalitetnog rješenja
87 pregleda 0 komentar(a)
bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.07.2017. 14:32h

Status bolnice Meljine mora se hitno riješiti, nakon što je vlada prošle godne pokrenula raskid privatizacionog ugovora sa Atlas grupom. Iz lokalne uprave poručili da Opština toj kompaniji neće oprostiti dugove, nakon zajedničkog sastanka predstavnika Opštine, bolnice, ministarstva zdravlja i Atlas grupe.

Predstavnici lokalne uprave danas su bili u prilici da iz prve ruke saznaju sa kakvim se problemima suočava menadžment i zaposleni u bolnici Meljine, koja od prošle godine, kada je vlada pokrenula raskid ugovora sa Atlas grupom, opstaje zahvaljujući sklopljenim ugovorima sa Fondom zdravstva i predanom radu zaposlenih.

Predsjednik opštine Stevan Katić naglasio je da su se uvjerili da je nivo usluga kao i u bolnicama koje su u sistemu javnog zdravsta. Poručio je da će lokalna uprava hitno pokrenuti razgovore sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom zdravlja i Atlas grupom sa ciljem da se dođe do brzog i kvalitetnog rješenja.

“Objašnjeno nam da je pokrenut sudski proces raskida ugovora Vlade Crne Gore sa Atlas grupom, ali i da pokušavaju da se sporazumno dogovore oko ovog postupka, jer bi po nekim procjenama sudski proces mogao trajati pet - šest godina.Objasnili su nam da će se sporazumno dogovoriti da se ugovor ili raskine ili nastavi", kazao je Katić.

Direktorica bolnice dr Olivera Elez vjeruje da je sastanak doprinio boljem razumijevanju situacije u toj zdravstvenoj ustanovi.

”Dobili smo uvjeravanja od Opštine da zbog neplaćenog poreza na nepokretnosti i velikog duga prema Vodovodu, neće blokirati račun Bolnice, kao što smo već jednom bili blokirani”, kazala je dr Elez.

Predstavnik sindikata Bolnice, Nenad Rajević, kaže da je najbitnije da bolnica i dalje pruža usluge gradjanima

Predsjednik SO Miloš Bigović je kazao da je lokalna uprava spremna da pomogne zaposlenima, ali ne i privatnom investitoru Atlas Grupi koja ima značajane dugove prema Opštini Herceg Novi. Opština Herceg Novi je zbog poreskog duga na imovinu od 170 hiljada eura, lani blokirala račun Bolnice, ali su odbornici SO Herceg Novog, nako toga doinijeli odluku o plaćanju duga u 18 mjesečnih rata.

“Nikakvo otpisivanje poreza i dugova Atlas grupi ne dolaze u obzir. Bilo bi to neodgovorno ponašanje prema drugim poreskim obveznicima”, kazao je Bigović.

Predstavnik Ministarstva zdravlja Milovan Vujović i Manolina Bašović iz Atlas grupe nijesu komentarilsali današnji sastanak , ali je potvrđeno da se o sprazumnom raskidu ugovora pregovara.

Bonus video: