Centar za socijalno: Nijesmo išli kod Nikolića zbog izbora

"Isključiva namjera razgovora sa Nikolićem bila usmjerena ka osnaživanju pomenute porodice za samostalni život u zajednici ", navodi Mitrović
2 komentar(a)
Radojica Nikolić, Nikolići, Foto: Svetlana Mandić
Radojica Nikolić, Nikolići, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.07.2017. 13:40h

Povodom optužbi Nikšićanina Radojice Nikolić da su ga radnici Centra za socijalni rad obilazi neposredno pred parlamentarne i lokalne izbore i nagovijestili da bi mogao ostati bez stana koji su on i njegov dvanaesogodišnji sin Nenad dobili od pomenutog Centra i od Opštine Nikšić, a koji je opremilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, iz Centra su oštro demantovali.

„Ovaj Centar, kao ni njegovi službenici zaduženi po ovom predmetu, kao i bilo kom drugom, ni jednu radnju nijesu sproveli dovodeći je u vezi sa političkim događajem. S posebnom indignacijom odbacujemo tendenciozne navode Radojice Nikolića da smo naše službene radnje sproveli u cilju bilo kakvog političkog konteksta“, navodi se u saopštenju koje e potpisao direktor Centra Ivan Mitrović.

On ističe da je isključiva namjera razgovora sa Nikolićem bila usmjerena ka osnaživanju pomenute porodice za samostalni život u zajednici što potvrđuje, kako navodi, svaka njihova prethodna aktivnost. Odbacio je i optužbe da je Centar pokrenuo bilo kakav postupak za oduzimanje stana i podsjetio da je isti u vlasništvu Opštine Nikšić.

„Naša obaveza je da sugerišemo da svaki stan u vlasništvu lokalne samouprave koriste lica i porodice u stanju socijalne potrebe koje nemaju alternativnih rješenja, kao što ih ima Radojica Nikolić“, zaklkjučuje Mitrović.

Bonus video: