Miloš Bečanović najbolji polaznik devete generacije Policijske akademije

Šehović je istakao da su sloboda i napredak društva proporcionalni njegovoj sposobnosti da obezbijedi stabilnost i sigurnost svojim građanima, i da su, sa druge strane, sloboda i prava jednog čovjeka ograničeni primarno slobodom drugog
323 pregleda 2 komentar(a)
Policijska akademija polaznici, Foto: Mps.gov.me
Policijska akademija polaznici, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 07.07.2017. 10:53h

Ministarstvo prosvjete će novim Zakonom o policijskoj akademiji doprinijeti unaprjeđenju statusa te ustanove u pravnom sistemu, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović na promociji polaznika devete generacije Policijske akademije Crne Gore.

"Vaš osnovni zadatak jeste da zavrijedite povjerenje građana i opravdate ga“, poručio je Šehović polaznicima Akademije, programa za zanimanje policajac.

Najbolji polaznik Akademije je Miloš Bečanović, kojem je Šehović uručio nagradu.

Drugonagrađena je Ena Zejnilović, a treća nagrada uručena je Đorđiju Agramoviću.

Šehović je istakao da su sloboda i napredak društva proporcionalni njegovoj sposobnosti da obezbijedi stabilnost i sigurnost svojim građanima, i da su, sa druge strane, sloboda i prava jednog čovjeka ograničeni primarno slobodom drugog.

"Poznavanje granice između to dvoje, kao i prepoznavanje obaveza koju profesija policajca nosi, imperativ je za dobro obavljanje zadataka", naglasio je Šehović.

On je polaznicima Akademije kazao da se oni ne obučavaju samo u materiji koju svaki policajac mora poznavati.

"Vaš najvažniji posao, kome se učite na ovoj ustanovi, ali i samostalno, jeste da u svakom trenutku zavrijedite povjerenje naših građana, ali i da ga opravdate. Za to morate imati sjajno predznanje i strog etički kodeks, koji će vas usmjeravati da ovlašćenja koja imate primjenjujete u najboljem interesu države", kazao je Šehović.

I jedno i drugo se, kako je naveo, stiče godinama, a demonstrira obavljanjem najmanjih, kao i najvećih zadataka sa podjednakom ozbiljnošću.

"Šehović je najavio da će Ministarstvo prosvjete novim zakonom o policijskoj akademiji dati doprinos jasnijem i kvalitetnijem pozicioniranju ove stručne škole u našem pravnom sistemu, kako bi stvorili preduslove za optimalno korišćenje uslova, koji su inače daleko bolji u odnosu na konkurente iz regiona", kaže se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić istakao je da očekuje da će polaznici raditi po Ustavu i zakonu, čuvati javni red i mir, štititi prava i slobode i raditi na povjerenju između građana i policije.

"Uvjeren sam da će vam teorijska znanja koja ste stekli na Akademiji pomoći da u najsloženijim situacijama donosite ispravne odluke, i da ćete svojim radom i zalaganjem u službi doprinijeti većoj sigurnosti građana i ispunjavanju visokih standarda iz oblasti policijskih poslova”, poručio je Nuhodžić.

Bonus video: