Bjelopoljskim đacima uručene "Luče": "Znanje je bogatstvo države"

Učenica OŠ “Risto Ratković" Aida Zulović je kazala da je izuzezno počastvovana što se našla među najboljim učenicima
209 pregleda 2 komentar(a)
Bijelo Polje, luče, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, luče, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.07.2017. 14:36h

Predsjednik i potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i Nemša Omerhodžić uručili su danas u Centru za kulturu nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola bjelopoljske Opštine.

U toj opštini epitet najboljih zavrijedilo je 220 učenika, od čega 24 sa titulom Đaka generacije.

Među srednjim školama diplome "Luča A" dobilo je 22 učenika i 29 "Luču B", a među osnovcima njih 90.

"Današnja manifestacija organizovana u njihovu čast pokazatelj je da je Bijelo Polje ponosno na te mlade ljude. Želim vam da i dalje nastavite da nosite luče kroz cijeli život, kako radi sopstvene koristi, tako i za dobrobit države Crne Gore. Znanje je najveće čovjekovo bogatstvo i njegov najsigurniji imetak. Ono je bogatsvo države, kao i najveća garancija uspješne budućnosti njenih građana", kazala je Omerhodžić, dodajući da ne mogu svi ponijeti slavu Luče i da među onima sa nižim ocjenam ima veoma dobre djece koja će u životu dostići visoke stručne i naučne domete.

Od 90 osnovaca najviše dobitnika Luče je iz Osnovne škole "Marko Miljanov".

Direktor te škole Nebojša Rakočević je kazao da ponosan, jer je 16 učenika te škole dobilo najsvjetlije školsko priznanje.

"Iako je taj broj prošle godine bio veći ponosni smo jer je ova generacija iznjedrila nove zvijezde koje su obasjale našu školu", kazao je on.

Učenica OŠ “Risto Ratković" Aida Zulović je kazala da je izuzezno počastvovana što se našla među najboljim učenicima.

"Veoma sam srećna. Učenju sam posvetila mnogo truda i vremena ali isplatilo se. Posebno mi je drago što su moji roditelji ponosni na mene", kazala je Aida koja će školovanje nastaviti u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi.

Bonus video: