Prijava ispita na UCG u avgustovskom roku pet eura

Dodatni popravni rok za studente trajati tri sedmice, od 28. avgusta do 17. septembra
171 pregleda 0 komentar(a)
Upis na fakultet, Foto: Vesko Belojević
Upis na fakultet, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.07.2017. 11:47h

Cijena ispita u dodatnom avgustovskom roku iznosiće pet eura po jednom ispitu, saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG).

Kako se navodi, Upravni odbor UCG usvojio je inicijativu Studentskog parlamenta da se i ove godine snizi cijena prijave ispita u avgustovskom roku

„Pretprošle godine je cijena prijave jednog ispita iznosila 15 eura, prošle sedam i po eura, a ove godine biće pet eura“, saopštili su iz Studentskog parlamenta.

Kako su kazali, trend smanjenja cijene prijave ispita u dodatnom roku iskaz je želje da Studentski parlament i UCG doprinesu rasterećenju nevelikog studentskog budžeta.

U saopštenju se kaže da će dodatni rok trajati tri sedmice, od 28. avgusta do 17. septembra.

„U dodatnom roku studenti mogu polagati ispit u cjelosti, i to sve ispite prijavljene na početku studijske godine“, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je, prema usvojenim izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, septembarski ispitni rok od studijske 2017/18. godine izjednačen sa redovnim rokovima u januaru i junu, odnosno predviđena su tri ispitna roka sa po dva termina.

Studentski parlament UCG će, kako su poručili, nastaviti djelotvoran rad na unapređenju statusa studentske populacije, u namjeri da glas studenata bude uvažen u potpunosti.

Kako navode, besplatne osnovne i master studije od naredne studijske godine samo je jedan od ciljeva koje su uspjeli ostvariti.

Bonus video: