Nikšić: Počela izgradnja dvije zgrade za zdravstvene radnike

Zgrade bi, prema riječima predsjednika Sindikata zdravstva, Vladimira Pavićevića, trebalo da budu završene do kraja naredne godine
495 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2017. 11:28h

Danas je ozvaničen početak radova na izgradnji dvije zgrade u kojima će stanove dobiti 70 zdravstvenih radnika iz Nikšića, Vrijednost radova je 2,35 miliona eura, a u pomenutim lamelama biće izgrađeno 20 dvosobnih i 38 jednosobnih stanova, kao i 12 garsonjera.

Zgrade bi, prema riječima predsjednika Sindikata zdravstva, Vladimira Pavićevića, trebalo da budu završene do kraja naredne godine.

„Nadamo se da će 70 stanova značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta života zdravstvenih radnika u Nikšiću kako bi mogli da svoj posao rade na kvalitetniji i bolji načn i kako bi to egzistencijalno pitanje riješili na pravi način“, kazao je Pavićević i izrazio nadu da će i u ostalim gradovima uspjeti da poboljšaju status i položaj zdravstvenih radnika.

Prema riječima Željke Vasiljević, predsjednice Sindikata nikšićke Opšte bolnice, od oko 800 zdravstvenih radnika, koliko ih ima u Nikšiću, stambeno pitanje nije riješilo njih blizu 25 odsto.

„Ovo je prvi put u Nikšiću poslije 30 godina da zdravstveni radnici imaju priliku da kupe stanove po nekim povoljnim uslovima. Kvadrat stana će biti oko 550 eura, što je nama u ovim uslovima prihvatljivo“, kazala je Vasiljević.

U izgradnji zgrada učestvuju Opština Nikšić, Stambena zadruga zdravstvenih radnika „Zdravstvo“ i Ministarstvo zdravlja.

„Opština je obezbijedila plac i Sindikat oslobodila plaćanja komunalija i vrijednost toga je oko 475 hiljada eura“, kazao je predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović.

Podsjetio je da se na placu pored pomenutih zgrada gradi jedna za penzionere, koja će biti završena za pola godine, kao i da bi u narednom period trebalo da počne realizacija sličnog projekta sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Sekretar Ministarstva zdravlja Milovan Vujović izrazio je zadovoljstvo zbog gradnje pomenutih zgrada uz nadu da će takvih projekata biti i dalje.

Izvođač radova je firma “Roming” iz Nikšića, dok je za nadzor zadužena lokalna Agencija za projektovanje.

Galerija

Bonus video: