Kineska delegacija u posjeti Tivtu: Šangaj želi i saradnju u oblasti medicine

Delegaciju iz Kine, predvodi Han Vei Džun, zamjenik generalnog direktora šangajske gradske Komisije za zdravlje i planiranje porodice, a sačinjavaju je predstavnici „Huadong“ sanatorijuma, „Fudan Univerziteta“ i „Shanghai Jiao Tong University, School of Medicine“, te većih bolnica iz Šangaja
62 pregleda 2 komentar(a)
Snežana Matijević Han Vei Džum, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević Han Vei Džum, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 05.07.2017. 15:18h

Predsjednica Opštine Tivat dr Snežana Matijević ugostila je šestočlanu delegaciju centralne Vlade Šangaja, koja boravi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori.

Ovu posjetu koja traje do 6. jula organizuje Asocijacija crnogorsko-kineskog društva prijateljstva, čiji je Opština Tivat član, a uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Vlade Crne Gore.

Delegaciju iz Kine, predvodi Han Vei Džun, zamjenik generalnog direktora šangajske gradske Komisije za zdravlje i planiranje porodice, a sačinjavaju je predstavnici „Huadong“ sanatorijuma, „Fudan Univerziteta“ i „Shanghai Jiao Tong University, School of Medicine“, te većih bolnica iz Šangaja. Delegacija je zainteresovana za oblast zdravstva i medicine, odnosno saradnje na polju razmjene kadrova, razmjene studenata, stručno osposobljavanje.

“Gradonačelnica je pozdravljajuči goste, izrazila zadovoljstvo sve inzetivnijom saradnjom Kine i Crne Gore, posebno ističući dosadašnju saradnju Tivta sa šangajskim distriktom Điading. Sastanku je prisustvovao i Zoran Janković, državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore, koji je ispred Ministarstva izrazio zadovoljstvo nivoom saradnje Crne Gore i Kine dodajući kako ga posebno raduje što je ova saradnja sa državnog spuštena i na lokalni nivo, budući da na taj način benefite najprije mogu osjetiti građani. Prisutni su informisani i o aktivnostima Ministarstva kada je u pitanju liberalizacija viznog režima”, saopšteno je iz Opštine.

Han Vei Džun naglasio je da je veoma zadovoljan dosadašnjim tokom posjete:

„Po prvi put je jedna delegacija na nivou gradskih vlasti iz oblasti zdravstva u posjeti Crnoj Gori i nadamo se narednim posjetama i ostvarivanju saradnje na ovom polju“. Goste iz Kine pozdravili su i potpredsjednik Opštine Ilija Janović, kao i sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović. Delegacija je nakon lokalne uprave, obišla i Dom zdravlja Tivat.

Bonus video: