Nuhodžić: Crna Gora je sigurna zemlja

Nuhodžić je upoznao ambasadorku sa aktivnostima Ministarstva i Uprave policije, naročito ističući izazove svojstvene kretanjima na globalnom planu u dijelu borbe protiv terorizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala, i naglasio važnost zajedničkog djelovanja u brobi protiv ovih savremenih izazova
4 komentar(a)
Nuhodžić Kemo, Foto: MUP Crne Gore
Nuhodžić Kemo, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 05.07.2017. 14:29h

Crna Gora je sigurna zemlja i bezbjedna turistička destinacija, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva (UK), Alison Kemp.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sa sastanka je poručeno da su bilateralni odnosi Crne Gore i UK na visokom nivou, i da će se u narednom periodu raditi na njihovom daljem unaprjeđenju.

„Ministar je izrazio zahvalnost na pomoći i podršci koju je ta zemlja u kontinuitetu pružala Crnoj Gori na putu ka članstvu u NATO, i izrazio uvjerenje nastavka trenda podrške na putu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji (EU) i dostizanja međunarodnih standarda“, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je upoznao ambasadorku sa aktivnostima Ministarstva i Uprave policije, naročito ističući izazove svojstvene kretanjima na globalnom planu u dijelu borbe protiv terorizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala, i naglasio važnost zajedničkog djelovanja u brobi protiv ovih savremenih izazova.

„Ocijenivši da je Crna Gora sigurna zemlja i bezbjedna turistička destinacija, ministar je kazao da će nadležne institucije preduzimati sve aktivnosti kako bi se ta slika očuvala i dodatno unaprijedila, naročito u svjetlu predstojeće turističke sezone u kojoj su su izazovi još jači i brojniji, kako u pogledu bezbjednosti građana i turista, tako i na planu odgovora na prirodne katastrofe“, navodi se u saopštenju.

Kemp je, kako je saopšteno iz Ministarstva, pohvalila napore Crne Gore na putu ka članstvu u NATO i iskazala punu podršku u nastavku pregovora ka članstvu u EU i dostizanju i sprovođenju međunarodnih standarda.

„Konstatujući prijateljske odnose dvije zemlje, ambasadorka je najavila nastavak dobe saradnje na budućim projektima u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, kao i na planu obuka za službenike Ministarstva i Uprave policije, u cilju jačanja administrativnih kapaciteta crnogorske javne uprave“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: