U završnoj fazi pripreme za manifestaciju “Ajmo na Moraču 2017”

Manifestacija se organizuje treću godinu uzastopno sa ciljem promocije rijeke Morače kao očuvanog vodnog potencijala grada, uz namjeru da se sugrađani vrate na moračke plaže koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja
1 komentar(a)
Ajmo na Moraču, Foto: Filip Roganović
Ajmo na Moraču, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.07.2017. 11:55h

Pripreme za manifestaciju “Ajmo na Moraču 2017“ su u završnoj fazi, a brojne gradske službe vrše finalno uređivanje pred početak manifestacije koji je predviđen za petak, 7. jul u 17 časova, kazali su iz Opštine.

Kako su kazali iz Glavnog grada, ekipe Agencije za stanovanje postavile su rukohvate za stepenište koje vodi do plaže. Dio plaže, odnosno plato površine 140 kvadratnih metara je izbetoniran, kao i podloga za odbojkaški teren.

"Gradsko preduzeće Putevi su već završili preuzete obaveze koje se tiču pristupnog terena i prilaznog puta do vode. Probijeni su prilazni putevi do plaže Galeb a prilazni put koji vodi do vode je utaban. Gradsko preduzeće Sportski objekti obezbijedilo je plažni mobilijar, ležaljke i suncobrane, kao i dva spasioca i dva pomoćna radnika koji će biti prisutni tokom trajanja manifestacije," stoji u saopštenju.

Iz opštine su najavili da akcija počinje spustom šlaufima niz Moraču, odnosno podgoričkom Šlaufijadom.

"Tokom cijelog jula i avgusta svakog vikenda će biti puno različitih sadržaja na Morači, od pikada, šaha, paga, nogotenisa, odbojke na pijesku, do tradicionalnog osvježenje za sugrađane uz pomoć sponzora. Pored hladnih sokova, i ove godine ćemo jesti lubenice i pipune ohlađene u Morači koje je obezbijedila Gradska opština Golubovci," kazali su iz Opštine.

Manifestacija “Ajmo na Moraču” se organizuje treću godinu uzastopno sa ciljem promocije rijeke Morače kao očuvanog vodnog potencijala grada, uz namjeru da se sugrađani vrate na moračke plaže koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta.

Osim zbog Podgoričana, navode iz Opštine, manifestacija se organizuje i zbog gostiju kojih je svake godine u glavnom gradu Crne Gore sve više.

“Podaci Turističke organzacije Podgorica, na osnovu prijave boravka turista od januara do aprila, pokazuju da je u tom periodu naš grad posjetilo 33.481 turista što je za 25,39 odsto više dolazaka u odnosu na isti period prošle godine, a broj noćenja 68.452 , što je za 30,59 odsto više u odnosu na pomenuti period, i to u registrovanom i neregistrovanom smještaju” istakli su u Glavnom gradu.

Manifestacija će biti svečano otvorena uz kulturno-zabavni i sportsko-rekreativni program.

Bonus video: