"Mercator": Ne izliva se ulje, već voda

Iz „Mercatora“ tvrde da su nakon 2. juna, kada se desio kvar, odmah zaustavili korišćenje vode na sudoperama u marketu, kako bi spriječili dalje curenje
62 pregleda 5 komentar(a)
Idea, ulje, Blok 6, Foto: Privatna arhiva
Idea, ulje, Blok 6, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.07.2017. 15:16h

U garažama zgrade „Zetagradnje“ u ulici Đoka Miraševića nije došlo do izlivanja ulja, već je usljed mehaničkog kvara na pumpi koja se koristi za crpljenje vode iz sudopera u maloprodajnom objektu „Idea“, došlo do izlivanja ispusne vode.

„U pitanju je voda iz sudopera sa našeg gastro odjeljenja u marketu, a nikako nijesu tačni navodi da se radilo o toksičnim ili zapaljivim materijama“, saopšteno je iz kompanije „Mercator“ u okviru koje se nalaze prodavnice „Idea“.

Stanari zgrade u Bloku VI su se žalili na izlivanje ulja iz kanistera koje iz „Idea“ marketa skladište u garažama objekta, nakon čega su se obraćali brojnim institucijama za pomoć.

Iz „Mercatora“ tvrde da su nakon 2. juna, kada se desio kvar, odmah zaustavili korišćenje vode na sudoperama u marketu, kako bi spriječili dalje curenje.

„Istog dana smo angažovali firmu autorizovanu za čišćenje, koja je očistila i sredila garažni prostor i vratila ga u prvobitno stanje, što je naknadno konstatovala i Ekološka inspekcija... Takođe, zamijenili smo spornu pumpu“, tvrde iz „Mercatora“ te dodaju da će od sada dva puta mjesečno odvoziti masti sa separatora masti, gdje se slivaju vode iz sudopera.

Dodaju da se ulje ne sipa u kanalizaciju, kako su to tvrdili predstavnici stanara, već se skladišti na propisani način.

„Ulje koje koristimo za spremanje hrane u pomenutom Idea marketu ne prosipamo direktno u kanalizaciju, već smo angažovali posebnu kompaniju, specijalizovanu za ova pitanja, koja se bavi odvozom i daljim tretmanom ovog ulja“, navode iz „Mercatora“, te ističu da se ne radi o otrovnim uljima, kao i da se ne ispuštaju štetne materije.

Iz „Mercartora“ su se izvinili stanarima i istakli da će uraditi sve što je u njihovoj nadležnosti da spriječe slične incidente u budućnosti.

„I nama kao kompaniji koja takođe koristi prostorije te iste zgrade u jednakom interesu da se ovakve situacije ne ponavljaju“, zaključuju iz „Mercatora“.

Bonus video: