Dan borca obilježen i u Herceg Novom

Dan borca, obilježen je i u Bijeloj, a bila je porisutna i pootpredsjednica Opštine Danijela Đurović
71 pregleda 0 komentar(a)
Sutorina, Dan borca, Foto: Opština Herceg Novi
Sutorina, Dan borca, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 04.07.2017. 12:23h

Centralna proslava Dana borca u hercegnovskoj opštini održana je u Sutorini kod spomenika poginulim borcima NOR-a i oslobodilačkih ratova.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i Mihailo Kilibarda ispred Opštinskog odbora Udruženja boraca NOR-a polaganjem vijenca odali su poštu palim borcima za domovinu. Vijence su položile i delegacije Socijalističke narodne partije i Demokratske partije socijalista, kao i delegacija Saveza boraca opština Budve, Kotora i Tivta.

“Ovaj spomen park treba da bude svijetli primjer budućim generacijama kako se voli domovina i ljubi sloboda. Zato imamo obavezu da čuvamo uspomenu na pale borce i rodoljube. Njihova žrtva je dokaz da u genima imamo nacionalnog ponosa, dostojanstva i patriotizma, a ovo mjesto je najbolje da se te vrline gaje i razvijaju kod budućih naraštaja”, kazao je Rade Božović ispred Opštinskog odbora Saveza boraca Herceg Novi.

Dan borca, obilježen je i u Bijeloj, a bila je porisutna i pootpredsjednica Opštine Danijela Đurović. Članovi Mjesne organizacije boraca položili su vijence i cvijeće na grob Ratka Malovića kod crkve Polaganja rize presvete Bogorodice. Malović je bio borac 4. Crnogorske brigade, poginuo je u Beranama 1944. godine, a njegovi posmrtni ostaci su nakon oslobođenja premješteni u grobnicu kod crkve u Bijeloj.

“Naš dug prema svim žrtvama fašističkog terora je da našim sinovima ostavimo u amanet da se na ovaj dan prisjete svojih hrabrih predaka. Naša je potreba da poštujući njih, sačuvamo nas, jer njihova krv teče našim venama”, poručio je Božo Šerović ispred Mjesne organizacije boraca Bijela.

Progodan kulturno umjetnički program u Sutorini izveli su članovi KUD-a Igalo.

Bonus video: