Nurković: Projekat Bar – Boljare približio Crnu Goru i Kinu

Ministar je naglasio važnost i veličinu projekta za našu državu i u građevinskom, ali i u finansijskom smislu
2 komentar(a)
CRBC, autoput Bar-Boljare, Foto: Zoran Đurić
CRBC, autoput Bar-Boljare, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.07.2017. 10:51h

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa predsjednikom kompanije CRBC Lu Šanom (Lu Shan). Sastanku su prisutvovali i menadžer projekta prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare u Crnoj Gori Hei Šikijang (Hei Shiqiang), kao i vodeći menadžeri projekta iz centrale kompanije u Pekingu.

Kako je na istakao Nurković Kina i Crna Gora imaju izvaredne političke odnose i ovaj projekat je približio dvije države, a doprinijeće i daljem unapređenju saradnji.

On je naglasio važnost i veličinu projekta za našu državu i u građevinskom, ali i u finansijskom smislu.

"S obzirom da se na početku mandata detaljno upoznao sa izazovima i otvorenim pitanjima u samoj realizaciji, ministar je podvukao da su, zahvaljujući dnevnoj komunikaciji sa menadžmentom projekta u Crnoj Gori, svi potencijalni problemi rešavani u najkraćem roku i na obostrano zadovoljstvo", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Predsjednik kompanije CRBC je predočio namjeru da se tokom svoje posjete lično uvjeri u proces realizacije ovog, kako je istakao, i za kompaniju važnog projekta. Kako je najavio, tokom boravka u Crnoj Gori, obaviće radni sastanak sa menadžerima i inžinjerima angažovanim na projektu kako bi obavio konsultacije i dao dalje instrukcije, a sve sa ciljem poštovanja rokova i standarda kako je to i ugovoreno.

"Lu Šan je takođe izrazio zadovoljstvo značajno bržom dinamikom izdavanja potrebnih dozvola u proteklih pola godine i zahvalio na dnevnoj komunikaciji na relaciji izvođača radova, upravljača projektom i državnih institucija kao investitora. Predsjednik CRBC je upoznao Ministra Nurkovića sa planovima menadžmenta da značajno poveća broj angažovanog kadra na terenu, ali i mehanizacije i operative kako bi obezbijedili da projekat bude završen u roku. Sagovornici su se složili da je uspješna realizacija ove dionice svojevrstan test, kako za državu kao investitora, tako i za kompaniju koja se pozicionira na evropskom tržištu, ali i da već treba razmišljati i razgovarati o mogućnostima nastavka saradnje", saopšteno je.

„Nepohodno je razraditi moguće modele buduće saradnje, naročito kada govorimo o finansijskim aranžmanima koji bi bili realni i održivi“ istaknuto je na kraju susreta.

Bonus video: