Stanari u Bloku 6 ogorčeni: Ulje iz "Idee" u garažama zgrada

Stanari su se zbog problema obraćali Komunalnoj policiji, Komunalnoj inspekciji, Upravi za inspekcijske poslove, Ekološkoj inspekciji, Institutu za javno zdravlje, Inspekciji za stanovanje, Građevinskoj inspekciji...
387 pregleda 1 komentar(a)
Idea, ulje, Blok 6, Foto: Privatna arhiva
Idea, ulje, Blok 6, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.07.2017. 09:48h

Stanari zgrade u podgoričkom Bloku VI u Ulici Đoka Miraševića žale se na problem sa izlivanjem ulja u garažama.

Market „Idea“ garažna mjesta koristi za odlaganje prerađenog jestivog ulja iz svoje kuhinje koje pomoću separatora smješta u kanistere. Već smo nekoliko puta u garaži imali havarije zbog kvarova na separatorima, usljed čega je dolazilo do izlivanja ulja iz kanistera. Dodatno... na oba nivoa se može osjetiti jako neprijatan miris od isparenja koji je štetan po zdravlje ljudi“, izjavio je upravnik Mladen Konatar u ime stanara u ulazima 20 i 24, dodajući da se pražnjenje kanistera navodno obavlja tako što se kantama ulje prosipa u atmosfersku kanalizaciju.

Stanari su se zbog problema obraćali Komunalnoj policiji, Komunalnoj inspekciji, Upravi za inspekcijske poslove, Ekološkoj inspekciji, Institutu za javno zdravlje, Inspekciji za stanovanje, Građevinskoj inspekciji, gradonačelniku i njegovim zamjenicima, ali njihovom reakcijom nisu zadovoljni.

„Većina ovih zahtjeva upućena je 5. juna, neposredno nakon posljednje havarije, a do dana današnjeg zvaničan odgovor stigao nam je jedino od Ekološke inspekcije i Komunalnog inspektora sa čijim odgovorima ne možemo biti zadovoljni s obzirom da smo u svim našim dopisima zahtijevali hitnu reakciju nadležnih službi i uklanjanje gore pomenute konstrukcije“, naveo je Konatar, te stanari smatraju da institucije prebacuju odgovornost sa jedne na drugu.

Dodaje da su se obratili kompanijama „Mercator“ i „Zetagradnja“ i uputili ih u problem, ali nisu dobili odgovor, niti je bilo ikakvih aktivnosti u cilju rješavanja problema.

Bonus video: