Gajević: Stare fontane i česme služe kao mini deponije u Podgorici

Ukoliko nema para u opštinskom budžetu za ove namjene Građanski pokret URA će se zalagati da se ta stavka uvrsti u budžet
187 pregleda 1 komentar(a)
Jasna Gajević, URA, Foto: URA
Jasna Gajević, URA, Foto: URA
Ažurirano: 03.07.2017. 17:03h

Članica Opštinskog odbora URA Podgorica Jasna Gajević, pozvala je nadležne službe u Glavnom gradu da u ovim toplim i sparnim ljetnjim danima, poprave postojeće česme i fontane.

Ona je saopštila da će Podgorica uskoro i zvanično dobiti novi trg “Argentina” i da su Podgorici, gradu sa tropskim ljetima, fontane potrebne, i to ne samo iz vizuelnih razloga, već još više zbog promjena mikroklime.

Gajevićka ipak novodi da u Podgorici ima dosta fontana koje nijesu u funkciji, te se pita da li će fontana na trgu južnog dijela stadiona Budućnosti, koja je sad u “probnom režimu” doživjeti njihovu sudbinu.

“Ni stariji Podgoričani se ne mogu sjetiti perioda kada su radile fontane u T.C. Ražnatović ili u Njegoševom parku. Fontana na reprezentativnom trgu Vektre, radila je veoma kratko. Postojala je i fontana u parku Kruševac, kao i u parku pored Univerziteta. I ove nisu jedine. Zajedničko im je što već dugi niz godina nisu u funkciji. Podgorica je imala i priličan broj javnih česama. Ni one više ne rade“, ističe Gajevićka.

Ona i Opštinski odbor Građanskog pokreta URA traže od nadležnih opštinskih organa da poprave postojeće česme i fontane. Poručuju da ukoliko je održavanje i popravka postojećih preskupa, ne treba praviti nove jer Podgorica ima dovoljno fontana koje samo služe za skupljanje smeća.

Ukoliko nema para u opštinskom budžetu za ove namjene Građanski pokret URA će se zalagati da se ta stavka uvrsti u budžet.

Gajevićka zaključuje da nije poenta u građenju novog već da je neophodno voditi računa i o onome što se sagradi.

Bonus video: