U Baru očekuju rekordnu sezonu: Osam gratis koncerata za turiste

Promocija barske opštine širom Evrope je bila odlična, a posebno treba istaći da gosti sada podjednako dolaze na obje barske obale – i jadransku i jezersku, rekla je direktorica TO Bar Neda Ivanović
158 pregleda 0 komentar(a)
TO Bar, ljeto sa zvijezdama, Foto: Radomir Petrić
TO Bar, ljeto sa zvijezdama, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.07.2017. 13:36h

Jedanaesto izdanje popularne koncertne serije „Ljeto sa zvijezdama“ u Baru počinje ovog petka, i do 18. avgusta na Šetalištu kralja Nikole, Barani i turisti uživaće u osam velikih gratis koncerata popularnih i žanrovski šarolikih izvođača iz regiona.

Organizator-TO Bar, danas je najavio program „Ljeta sa zvijezdama“ na pres konferenciji na kojoj je iskazan i veliki optimizam za ishod sezone. "Očekujemo na osnovu svih pokazatelja možda i najuspješniju sezonu do sada. U prvih pet mjeseci, sa ukupno 33.000 noćenja imali smo porast u odnosu na isti period 2016. od čak 45 posto, gužve na putevima su uočljive desetak dana ranije nego prošlih godina, sve plaže su sređene, a promocija barske opštine širom Evrope je bila odlična. Posebno ističem da gosti sada podjednako dolaze na obje barske obale – i jadransku i jezersku," rekla je novinarima direktorica TO Bar Neda Ivanović.

Ona je dodala da su u ruralnom dijelu opštine, prije svega u crmničkim selima oko Skadarskog jezera, prvi gosti zabilježeni već početkom aprila, a da se sada popunjavaju i smještajni kapaciteti od Kufina doVidikovca na morskoj obali. Kao posebnu atrakciju ove sezone, pored „Ljeta sa zvijezdama“, istakla je 115 km dugu panoramsku rutu oko Rumije „Između dvije čarobne obale“ sa ukupno sedam vidikovaca „koja već plijeni veliku pažnju stranih turista“.

"Ovog petka i subote počinjemo „Ljeto sa zvijezdama“ u saradnji sa nevladinim organizacijama. Sedmog jula „Bus parti“ na barsko šetalište dovodi „Ničim izazvan“, „Ortodox Celts“ i „Iskaz“, a u subotu, nakon relija Oldtajmera panoramskom rutom, u ulici Vladimira Rolovića, takođe od 22 sata, nastupaju legendarna Yu grupa, rege muzičar Benimen sa Jamajke i grupa “Toć“ iz Kotora," rekla je Ivanović.

„Van Gog“ nastupa 14. jula, Željko Bebek 21. jula, a 28. jula „Bistrik“ i Bilja Krstič i barska etno grupa „Zora“. Četvtog avgusta nastupaju barske rok snage - Akademia, Dina Desančić i Dejan Petrović Big Bend, 11. avgusta gostuje Željko Joksimović, a finalni koncert je 18. avgusta - nastupa Ana Bekuta. Ulaz na sve ove koncerte je slobodan.

Bonus video: