Miličković: Neće Inspekcija da se bruka zbog medija i NVO

Poslije 12 godina rada, nedavno tek tražio dozvolu za prihvatilište
150 pregleda 13 komentar(a)
Miljan Miličković, Foto: Facebook
Miljan Miličković, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.07.2017. 06:00h

Vlasnik nelegalnog prihvatilišta za divlje životinje u Podgorici, Miljan Miličković, uvjeren je da Uprava za inspekcijske poslove nije podnijela prekršajnu prijavu protiv njega, kako su to iz UIP saopštili "Vijestima", jer smatra da "državne inspekcije mudro i pametno rade svoj posao i da ne bi dozvolili da se brukaju u javnosti zbog pritiska medija i zavidnih nevladinih organizacija”.

"Ne našom željom, svakodnevno sa svih strana Crne Gore ljudi donose kućne ljubimce, povrijeđene divljači, nejaku mladunčad i još mnogo životinja koje bi nažalost bez pomoći veterinara i privremenog držanja i oporavljanja na našem imanju, izgubili živote. O tom problemu obavijestili su sve državne institucije i u narednom periodu očekujemo neko konkretno zajedničko rješenje cjelokupne problematike", navodi Miličković u reagovanju, dodajući da je prije više od mjesec dana podnio zahtjev za dobijanje dozvole za privremeno držanje divljih životinja. Miličković je ranije kazao da o divljači brine već 12 godina.

Od države sada traži dozvolu, kako navodi, kako bi zajednički mogli u budućnosti spasavati životinje ili ih makar privremeno sačuvati, dok se ne pošalju u specijalizovane rezervate.

"Čekajući rješenje ovog zajedničkog problema, od opsjednute Nevladine organizacije CZIP svakodnevno preživljavamo javne osude, prijetnje, poniženja, blaćenje i prenošenje lažnih informacija javnosti. Mogu samo da pretpostavim da je glavni razlog njihove javne mržnje i prozivanja naša višemjesečna istraga o slanju muških magaraca sa teritorije Crne Gore klanicama širom Srbije i Kosova. O toj istrazi ne bih detaljisao, dok sami ne sakupimo sve detalje i budemo imali zaokruženu istinu koju bismo podijelili sa javnošću", naveo je Miličković u reagovanju.

Bonus video: