Šabović: Vlasnik BS-a tu partiju potpuno stavio u funkciju svog gazde

On je dodao da je partija koja je formirana na ideji unaprjeđenja položaja i prava Bošnjaka, postala glavna prijetnja njihovim interesima
87 pregleda 10 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: SDP
Džavid Šabović, Foto: SDP
Ažurirano: 02.07.2017. 14:12h

Član Predsjedništva SDP i poslanik u Skupštini Crne Gore Džavid Šabović kazao je da je Bošnjačka stranka postala negacija sebe same.

Nakon niza aktivnosti Bošnjačke stranke, od kojih je najsvejžija prevara birača povodom naknada za majke, moramo konstatovati da je vlasnik BS-a tu partiju potpuno stavio u funkciju svog gazde. Iako sam dugo odbijao, sada moram prihvatiti da je ta partija i formalno postala negacija sebe same, ogoljeno u službi interesa svog vlasnika i njegove nelegalne gradnje, zarad čega cijela partija mora činiti štetu narodu čije ime nosi. Ponašanje funkcionera Bošnjačke stranke u vezi naknada za majke mi je pomoglo da u potpunosti razumijem značenje izraza "majku bi svoju prodali", rekao je Šabović.

On je dodao da je partija koja je formirana na ideji unaprjeđenja položaja i prava Bošnjaka, postala glavna prijetnja njihovim interesima.

Bošnjačka stranka danas ukida socijalna davanja, ukida naknade majkama za koje se hvalila da ih je ona uvela, o regionalnom razvoju nema ni riječi, ali zato povećava PDV, omogućava neplaćanje poreza i pomoć poreskim dužnicima. Dakle, onaj koji je uzeo ime našeg naroda postaje sredstvo u službi progona Bošnjaka koje su nekada progonili ratom, a danas nemaštinom. Tako izgleda stranka kada nestane politike, a ostane jedino lični interes vlasnika partije koji se ostvaruje prodajom interesa sopstvenog naroda. Čije ime, još jednom ponavljam, neopravdano nosi. Bošnjaci imaju isti interes kao i ostali građani Crne Gore: žele poštenu vlast koja radi u interesu građana, žele pošten posao kako ne bi morali da napuštaju svoje kuće, žele da rade i stvaraju, a ne da ih potkupljuju uoči izbora..Žele jako malo - samo pravdu i pošten posao! Zato pozivam mnoge - većinu poštenih članova i funkcinera Bošnjačke stranke koji saopštavaju da se sve ovo radi protivno njihovoj volji da se glasnije i otvoreno pobune i ne dozvole da nekolicina funkcionera prodaju njihov ugled, uvjerenja, očekivanja članstva i ime cijelog naroda za nekoliko nelegalnih kvadrata vlasnika partije ili par funkcionerskih mjesta. Ja sam uvjeren da tamo nijesu svi isti. Očekujem da to javno i pokažu, kako ne bi nosili tuđu sramotu. No, ako i ovo oćute, možda sramota i nije potpuno tuđa", rekao je Šabović.

Bonus video: