Kabinet Jokića: Opština daje 15.000 eura za sanaciju sanitarnog čvora u kotorskoj bolnici

"Takođe, opredijeljeno je i više od 2.500 eura za pomoć radu Istorijskog arhiva. To iz razloga što je društvena misija ove institucije od izuzetnog značaja za očuvanje posebnosti našeg grada i izvor izuzetnih saznanja o gradu i državi", navodi se u saopštenju iz Jokićevog kabineta
60 pregleda 0 komentar(a)
opšta bolnica Kotor, Foto: Siniša Luković
opšta bolnica Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.07.2017. 10:24h

Neodgovoran i nepažljiv odnos države prema dobrima i vrijednostima u opštini Kotor ostavio je velike posljedice kad je u pitanju pad kvaliteta javnih usluga, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Opštine, Vladimira Jokića.

"Nova opštinska vlast neće čekati na dotacije sa centralnog nivoa, već će, u skladu sa pravnim i ekonomskim mogućnostima, pomoći funkcionisanje svih javnih institucija u Kotoru. Skladno i dinamično funkcionisanje cjelokupnog javnog institucionalnog sistema u Kotoru jedan je od naših glavnih ciljeva. U tom pravcu Opština je opredijelila 15.000 eura za sanaciju sanitarnog čvora u Opštoj bolnici Kotor. Nedopustivo je da u 21. vijeku ne budu svi kapaciteti zdravstvenih ustanova u punom obimu funkcionalni i da se u njih ne ulaže adekvatno, planski i pravovremeno. Takođe, opredijeljeno je i više od 2.500 eura za pomoć radu Istorijskog arhiva. To iz razloga što je društvena misija ove institucije od izuzetnog značaja za očuvanje posebnosti našeg grada i izvor izuzetnih saznanja o gradu i državi", navodi se u saopštenju iz Jokićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je staranje o opštim dobrima Kotora i moralna i politička obaveza opštine.

"Stoga pomažemo i pomagaćemo, kako institucionalno, tako i finansijski, funkcionisanje svih javnih institucija u Kotoru. Za razliku od prethodne vlasti, mi nijesmo nemarni u odnosu na ono što su nematerijalna dobra Kotora. Za razliku od prethodne vlasti mi finansijski konsolidujemo Opštinu Kotor i zato možemo pomoći i javne institucije, kao i socijalno ugrožene slojeve stanovnistva. Samo ona vlast koja ima orijentaciju prema opštem dobru može učiniti da cjelokupni kapaciteti lokalnog javnog sektora budu nepresušan faktor socio-ekonomskog razvoja našeg grada. Nećemo čekati na one od kojih Kotor može dočekati samo devastaciju. Svoj grad najviše volimo, posvećeni smo njegovom opštem dobru i sami ćemo dati sve što je do nas da bude uspješan, napredan i grad u stalnom usponu", zaključuje se u saopštenju iz Jokićevog kabineta.

Bonus video: