Pavlović: To nisu naše kolege

Dio budvanskih taksita već duže vrijeme protestuje i prijeti blokadom Jadranske magistrale i samog aerodroma Tivat ukoliko im se ne omogući da uzimaju putnike sa tivatske vazdušne luke
0 komentar(a)
protest budvanskih  taksista, Foto: Siniša Luković
protest budvanskih taksista, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.07.2017. 12:18h

Strukovni sindikat taksista Crne Gore zvanično se ogradio od ponašanja dijela taksi prevoznika iz Budve i dao punu podršku aktivnostima lokalne uprave Tivat da uvedu red u obavljanje taksi prevoza u tom gradu, pogotovo sa tivatskog aerodroma.

Dio budvanskih taksita već duže vrijeme protestuje i prijeti blokadom Jadranske magistrale i samog aerodroma Tivat ukoliko im se ne omogući da uzimaju putnike sa tivatske vazdušne luke.

Oni smatraju da na to imaju pravi po članu 57 Zakona o prevozu drumskom saobraćaju, dok su iz Komunalne inspekcije i Komunalne policije Opštine Tivat, a i samog Ministrarstva saobraćaja upozorili da tu problematiku reguliše član 63 istog zakona koji taksistima iz jedne opštine zabranjuje da uzimaju putnike i započinju vožnju na terotoriji druge opštine koja im nije izdala licencu.

I Strukovni sindikat taksista Crne Gore Budvane je upozorio da nemaju uporišta u zakonu za takav svoj zahtjev, ali oni i pored toga ne odustaju od namjere da voze putnike sa tivatskog aerodroma ili da pričinjavaju probleme u odvijanju javnog saobraćaja.

“Dužni smo da obavijestimo građane i pojasnimo nadležnima iz Opštine Tivat da pomenuti taxi prevoznici iz Budve koji prijete blokadom aerodroma, nisu naše kolege i nisu članovi Strukovnog sindikata taksista Crne Gore. Na žalost, nisu se predstavili pa ne znamo ni jesu li oni uopšte taksisti", saopštio je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

On je istakao da Strukovni sindikat “podržava rad nadležnih u Opštini Tivat i poziva i nadležne u drugim opštinama da se ugledaju na njih i da konačno počnu da poštuju zakone ove države jer su za to plaćeni i to na žalost, iznad svih prosjeka.”

“Opštini Tivat bi smo sugerisali da se obrate i mentorima ovih takozvanih taksista, koji bi trebali da pometu prvo svoje dvorište", zaključio je Pavlović u svom reagovanju.

Bonus video: