Mijenja Vuksanovića: Košuta novi direktor Uprave za inspekcijske poslove

Košuta nije visoko pozicioniran u partiji, ali je uticajan. On je ranije bio aktivista DPS-a, a u BS je prešao kada je ona postala dio vladajuće koalicije
146 pregleda 1 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.07.2017. 10:49h

Član Opštinskog odbora Bošnjačke stranke i biznismen iz Rožaja Alija Košuta novi je direktor Uprave za inspekcijske poslove, odlučila je Vlada Crne Gore na jučerašnjoj sjednici.

On je kao kadar BS zamijenio Božidara Vuksanovića (DPS) na toj funkciji.

“Vijesti” su sredinom novembra prošle godine objavile da Vuksanović ostaje bez te pozicije. Rotacija na mjesto direktora Uprave za inspekcijske poslove rezultat je dogovora DPS i Bošnjačke stranke oko kadrovskih rješenja nakon oktobarskih izbora. BS je prvobitno zahtijevala čelnu funkciju u JP “Morsko dobro”.

Košuta nije visoko pozicioniran u partiji, ali je uticajan. On je ranije bio aktivista DPS-a, a u BS je prešao kada je ona postala dio vladajuće koalicije.

Vuksanović će ubuduće biti član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, a osim njega imenovani su Dževat Redžematović, Zdravko Mitrović, Dragomir Dulović i Dragoljub Bulatović. U Odboru se više ne nalaze Vojin Vlahović, Vladan Vučelić i Mladen Perišić.

Bonus video: