Podgorica: Krave ometaju vozila na bulevaru

"Pozvali smo policiju, komunalnu inspekciju, veterinarsku službu, saobraćajnu policiju... Svi osim saobraćajne policije su odgovorili da to nije u njihovoj nadležnosti"
127 pregleda 0 komentar(a)
krave, Foto: Čitalac "Vijesti"
krave, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 30.06.2017. 19:46h

Čitaoci “Vijesti” na Starom aerodormu su prije dvije večeri snimili krave kako se kreću Bulevarom Josipa Broza Tita, kako pasu na zelenim ostrvima između dvije saobraćajne trake i prelaze ulicu.

“Pozvali smo sve nadležne institucije da ih sklone zbog bezbjednosti saobraćaja, međutim svi kažu da nije u njihovoj nadležnosti. A ko je nadležan u slučaju da se dogodi udes?”, pita se čitalac.

Rukovodilac Sektora za vršenje komunalnog nadzora i održavanje komunalnog reda Darko Papić je pojasnio ko su nadležni organi za ovu problematiku. On navodi da su Komunalnoj policiji pristigle dvije telefonske inicijative navedene saržine.

„U skladu sa odredbama Zakona, nadležni organi za vođenje upravnog postupka u navedenoj upravnoj stvari su Komunalna inspekcija glavnog grada i Uprava za inspekcijske poslove-Odsjek za veterinarsku inspekciju“, potvrdio je Papić. On je izjavio i da se Komunalna policija nakon prijave pojavila na nevedenoj lokaciji, ali da je prijave proslijedila nadležnima za to.

Bez obzira da li pored puta ili na samoj saobraćajnici, ove životinje je neophodno skloniti sa mjesta na kojem se saobraćaj svakodnevno odvija, saopštio je čitalac.

“Pozvali smo policiju, komunalnu inspekciju, veterinarsku službu, saobraćajnu policiju... Svi osim saobraćajne policije su odgovorili da to nije u njihovoj nadležnosti. Saobraćajna je sarađivala i rekla da će poslati nekog da skloni krave ”, kaže čitalac. Ipak, uprkos dobroj volji saobraćajne policije tokom telefonskog razgovora, u periodu od sat vremena nakon poziva niko nije došao da skloni krave ”, tvrdi čitalac.

Iz Komunalne policije su istakli da navedena problematika nije u njihovoj nadležnosti i kada njima stignu slične prijave oni ih proslijede nadležnim organima.

“Ne radi se o nadležnosti Komunalne policije Glavnog grada, a ukoliko Komunalna policija primi prijavu građana koja nije iz nadležnosti ove službe, istu odmah proslijedi nadležnom organu na postupanje“, saopštio je Papić. Iz Komunalne inspekcije nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Bonus video: