Opština Kotor: Rekordna naplata naknade za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara

"Van je svake sumnje da je za nas svaki cent u budžetu zaštićen našom moralnom obavezom i, za razliku onome što je postojalo za vrijeme prethodne vlasti, neće više biti meta za grabež bahate elite"
1 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.06.2017. 09:40h

Opština Kotor je saopštila da je prihod od naplate za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara 105.000 eura, što je 35.000 eura više nego u istom periodu prošle godine.

"Nedvosmisleno je da se kasa Kotora puni rekordnim iznosima zato što smo razbili oportunističke mreže. Kasa Kotora puni se i zato što smo eliminisali nemar, uveli red i primat prava. Van je svake sumnje da je za nas svaki cent u budžetu zaštićen našom moralnom obavezom i, za razliku onome što je postojalo za vrijeme prethodne vlasti, neće više biti meta za grabež bahate elite", navodi se u saopštenju kabineta predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

Dodaje se da "uvođenje reda i odgovornosti u lokalnu upravu daje vidljive rezultate".

"I uspostavlja povjerenje u opštinske institucije, što nam je jedan od osnovnih ciljeva. Takođe, uređen ambijent vratiće staru slavu našem gradu i ojačati njegovu reputaciju. To će za siguran efekat imati porast interesovanja za dolaskom u Kotor i boravkom u kulturnoj prijestonici naše zemlje. Upoznavanje sa kulturnim znamenitostima i baštinom Kotora nešto je što može obogatiti i oplemeniti svakog posjetioca našeg grada. U tom smislu i ubuduće ćemo stvarati sve pretpostavke da se to čini na uređen i ugodan način i na obostrano zadovoljstvo, kako posjetilaca, tako i Opštine. Naš zadatak je da stvorimo ono stanje u kojem ljepote, vrijednosti i red u našem gradu privlače ljude u Kotor, a ne da ih klanovi tjeraju od i iz Kotora", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: