Protest budvanskih taksista: Od nadležnih traže da poštuju zakone

Oko 50 predstavnika udruženja i samostalnih preduzetnika okupili su se na platou nedaleko od tržnog centra “Laković”, odakle su krenuli u vožnju
0 komentar(a)
protest budvanskih  taksista, Foto: Siniša Luković
protest budvanskih taksista, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.06.2017. 16:43h

Budvanski taksisti održali su polučasovnu protestnu vožnju od Radanovića do tivatskog aerodroma zbog postupaka Komunalne policije Tivat koja im ne dozvoljava da uzimaju putnike ispred aerodroma.

Oko 50 predstavnika udruženja i samostalnih preduzetnika okupili su se na platou nedaleko od tržnog centra “Laković”, odakle su krenuli u vožnju.

Iz Sindikata taksista ranije su saopštili da Budvani nemaju pravo da uzimaju putnike u Tivtu.

Vozeći se u koloni, uz koordinaciju tivatske saobraćajne policije, prošli su pored zgrade aerodroma i bez zadržavanja se vratili u Radoviće.

Budvanski taksisti pozvali su nadležne da poštuju Zakon o drumskom saobraćaju.

“Poštujte zakone Crne Gore“, napisano je bilo na pamfletu nalijepljenom na svakom vozilu.

Citiran je član 57 kojim je, kako je napisano, “slobodni prevoz putnika je prevoz unaprijed određene grupe putnika, bez usputnog izlaksa i ulaska putnika, za koji se relacija, cijena prevoza i drugi uslovi utvrđuju između prevoznika i korisnika prevoza”.

“Slobodni prevoz putnika je i auto taksi prevoz“, piše u Zakonu, na šta se pozivaju taksisti.

Gosti koji dolaze na tivatski aerodrom, kako su ranije pojasnili budvanski taksisti, prethodno sklapaju ugovore sa hotelskim kompanijama oko prevoza.

“Usljed pritiska taksi preduzetnika (iz Tivta) na Opštinu Tivat, Komunalna inspekcija pokušava na krajnje nezakonit način da natjera goste koji će vid prevoza da koriste, iako su mnogi od njih već platili prevoz zajedno sa smještajem u budvanskom hotelu”, naveli su ranije budvanski taksisti.

Predstavnici policije juče su kazali budvanskim taksistima da mogu posredovati da se održi zajednički sastanak, kojem bi prisustovala i gradonačelnica Tivta Snežana Matijević.

Bonus video: