Berane: Izložba korisnika Dnevog centra za djecu i omladinu

U prvoj fazi djeca iz Dnevnog centra su boravili u jednodnevnoj posjeti konjičkom klubu Budućnost, gdje su imali priliku da koriste usluge terapeutskog jahanja koje nudi klub
59 pregleda 0 komentar(a)
dnevni centar berane, Foto: Tufik Softić
dnevni centar berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 29.06.2017. 14:44h

U galeriji Polimskog muzeja u Beranama otvorena je izložba likovnih radova korisnika Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju iz Berana.

Ovu neskadidašnju izložbu organozovala je NVONVU Invictus, pod nazivom “Radujemo se jedni drugima”.

Izložbu su otvorili direktor Dnevnog centra Miloš Brakočević i predsjednik NVU Inviktus Sreten Lekić.

Direktor Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Miloš Brakočević, rekao je da ova izložba, od sada, živi jedan novi život i svjedoči o vitalnosti i snazi kulturne raznolikosti.

“Iskreno se ponosim uspjehom naše djece, jer njihov uspjeh je i naš uspjeh”, rekao je Brakočević.

Izložba likovnog stvaralaštva mladih iz Dnevnog centra je druga faza projekta “Radujemo se jedni drugima”.

U prvoj fazi djeca iz Dnevnog centra su boravili u jednodnevnoj posjeti konjičkom klubu Budućnost, gdje su imali priliku da koriste usluge terapeutskog jahanja koje nudi klub.

Direktor NVO Invictus Sreten Lekić se zahvalio Polimskom muzeju na ustupljenom galerijskom prostoru i napomenuo da će postavka slika biti izložena naredna 3 dana.

Za muzički dio programa na otvaranju potrudile su se Amila Ašimović, Tea Lekić i Ivona Pajković u klasi profesorica Dragane Popović i Nataše Djačenko.

Projekat “Radujemo se jedni drugima” NVU Inviktus se realizuje uz podršku Opštine Berane iz sredstava godišnje raspodjele za NVO.

Bonus video: