Direktor barskog vodovoda: Jevrić kao pogrebnik koji se interesuje za posao

Pajović ističe da će učiniti sve da vodosnabdijevanje građana i gostiju bude što je moguće bolje
144 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Pajović
Zoran Pajović
Ažurirano: 27.06.2017. 19:11h

Direktor barskog vodovoda Zoran Pajović ocijenio je istup direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje (RV) Gorana Jevrića kao jeftine i neprimjerene pokušaje uznemiravanja neinformisane javnosti”.

Reagujući na na Jevrićeve tvrdnje da Bar preuzima upola manje vode iz sistema nego lani, Pajović je naveo da je od izbora za izvršnog direktora u više navrata, “i u međusobnoj komunikaciji i saopštenjima za javnost”, iskazivao želju i spremnost da korektno i sadržajno sarađuje sa Jevrićem.

“Sva ta htjenja su, međutim, više je nego očigledno, bila jednostrana. Stekao sam čak utisak da Jevriću danonoćna zabrinutost za probleme u vodosnabdijevanju Bara otežava i obavljanje poslova direktora RV, a ta zabrinutost se iskazuje i mjeri jedino i isključivo količinom vode koju preuzimamo iz sistema RV. To me podsjeća na pogrebnika koji se svakodnevno interesuje za zdravlje ljudi, samo da bi utvrdio hoće li imati posla”.

On je dodao da sadašnji tehnički uslovi barskog vodovodnog sistema omogućavaju preuzimanje vode iz sistema RV samo u rezervoaru Šušanj iz kojeg se preuzeta voda može distribuirati jedino u centar grada i prigradska naselja i visinske zone do 40-50 metara nadmorske visine.

“Ta voda, nažalost, ne može da se distribuira u više zone Zelenog pojasa, Gornjeg Šušnja i Ilina, kao ni Sustaša, Podsustaša, Mandarića, djelove Ahmetovog brijega i Bjeliša, Starog Baru, najveći dio Polja, Zaljeva, naravno ni u Sutomoru i Čanju, pa ma koje količine vode da se uzimaju iz RV-a. Otežavajuća okolnost je i havarija na izlaznoj čeličnoj cijevi 400mm iz rezervoara Šušanj, zbog čega ovaj rezervoar trenutno faktički nije u funkciji. DOO Vodovod i kanalizacija Bar čini sve u granicama svojih objektivnih mogućnosti da nabavi novu čeličnu cijev i ovaj izuzetno značajni rezervoar za vodosnabdijevanje grada što prije stavi u funkciju”.

Pajović ističe da će učiniti sve da vodosnabdijevanje građana i gostiju bude što je moguće bolje.

Bonus video: