Bar uskoro u "Žikinoj šarenici"

Novinari RTS snimali su priloge o turističkoj i gastronomskoj ponudi Bara za emisiju jednu od najgledanijih na prostorima bivše Jugoslavije
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2017. 15:22h

Ekipa Radio-televizije Srbije (RTS) upravo je okončala dvodnevnu posjetu barskoj opštini, gdje su joj domačini bili Turistička organizacija Bar i NTOCG. Novinari RTS snimali su priloge o turističkoj i gastronomskoj ponudi Bara za emisiju „Žikina šarenica“, jednu od najgledanijih na prostorima bivše Jugoslavije.

Prvog dana, ekipa RTS obišla je Stari Bar i Staru maslinu, a upoznali su se i sa tradicionalnom proizvodnjom sapuna od maslinovog ulja u suvenirnici Mire Babić, te sa specijalitetima najstarije poslastičarnice u Starom Baru „Karađuzović“. U konobi „Spilja“ svojim kamerama zabilježili su predivan enterijer rađen od maslinovog drveta, a večerali su u konobi „Bedem“ gdje su se upoznali sa pripremom tradicionalnih jela sa prostora Bara i nacionalne kuhinje,"saopštili su danas iz TO Bar.

Prema istim navodima, drugog dana posjete baru ekipa RTS obišla je panoramsku rutu „Između dvije čarobne obale“ sa vidikovcima Dobra Voda, Štegvaš, Livari, Murići, Godinje, Limljani, Sutorman i Tuđemili, “odakle se pruža impresivan pogled na neiscrpne prirodne ljepote i turističke atrakcije razuđene barske opštine”.

"Nakon obilaska panoramske rute, uslijedilo je krstarenje Skadarskim jezerom i ručak na plaži Pješačac gdje su gosti uživali u ukusima specijaliteta od ribe iz Skadarskog jezera pripremljene na tradicionalan način. Koprodukcija RTS je posjetila reprezentativan privatni smještaj i vinariju Pejanović u selu Limljani, gdje su upoznati sa ruralnim turizmom koji je sve više zastupljen u crmničkoj regiji i degustirali crmničko vino sorte Vranac," zaključuju iz TO Bar.

Galerija

Bonus video: