"Pašticada" otvara ljeto u Petrovcu

Centralni događaj je podjela lokalnog specijaliteta pašticade u restoranima duž petrovačkog šetališta
126 pregleda 0 komentar(a)
Pašticada, Foto: Vuk Lajović
Pašticada, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.06.2017. 11:17h

Početak ljeta u metropoli turizma svečano će u četvrtak označiti jedna od najtraktivnijih gastronomsko-kulinarsko-muzičkih fešti „Fešta od pašticade" koja u organizaciji Tuirističke organizacije Budve, će biti održana u Petrovcu.

„Fešta od pašticade predstavlja cjelodnevnu manifestaciju koja, prije svega, promoviše ovo tradicionalno primorsko jelo, uz muzički i dječiji dio programa.Kada su manifestacije ovog tipa u pitanju, trudimo se da izađemo u susret različitim ukusima, interesovanjima i uzrastu i napravimo događaj koji će okupiti veliki broj mještana i turista svih generacija. Cilj nam je svakako promovisanje naše kuhinje, kao veoma važnog dijela turističke ponude budvanske rivijere, kao i da kvalitetnim programom mjesec jun u Petrovcu, učinimo turistima još ljepšim“, najavila je portparol TO Budve Darja Marović.

Fešta počinje u 17 časova, kada će na centralnoj biti samo za najmlađe biti pripremljen bogat animacioni program u okviru koga će nastupiti Šanta Panta, Žarko Žabac, a pripremljeni su i pokloni za djecu.

Centralni događaj je podjela lokalnog specijaliteta pašticade u restoranima duž petrovačkog šetališta.

Defile budvanske Gradske muzike je u 19.30 časova, nakon čega će održati koncert “Gradska muzika svira Evergreen”. Programom je predviđeno da od 21 čas bude koncerti klapa i to na tri bine: “Castel Nuovo”, ispred SD “Crvena komuna”, “Trio Gušt”, ispred restorana “Katič” i”Assa Voce” ispred restorana “Orada”.

Kraj fešte označiće veliki vatromet, koga su pripremili organizatori.

Bonus video: