Apel da Starčević ostane na čelu Agencije za razvoj i zaštitu Orjen

"Vijesti" nezvanično saznaju da su se koalicioni partneri (Demokrate, SNP, DF, Novska lista i SDP) dogovorili da u svim u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, smijene sve sadašnje rukovodioce i postave vršioce dužnosti
125 pregleda 3 komentar(a)
Željko Starčević, Foto: Privatna arhiva
Željko Starčević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.06.2017. 15:06h

Planinarski klubovi Subra iz Herceg Novog i "Vjeverica"Kotor, Alpinistički klub, "Niskogorci“, Paraglajding klub „Adriafly“, nevladine organizacije „Orjen Outdoor“ Eko Boka, Triatlon klub, Odred izviđača „Orjen“, Ruke Orka, Naša akcija, Kafebar „Karakas“ Kameno, Turistička agencija Black mountain i Klub dobrovoljnih davaoca krvi, uputili su danas apel novoj opštinskoj vlasti u Herceg Novom da na čelu Agencije za razvoj i zaštitu Orjena zadrži sadašnjeg vd direktora Željka Starčevića.

"Vijesti" nezvanično saznaju da su se koalicioni partneri (Demokrate, SNP, DF, Novska lista i SDP) dogovorili da u svim u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, smijene sve sadašnje rukovodioce i postave vršioce dužnosti.

“Mi kao građani Herceg Novog koji su najviše „po Orjenu“, i svojim višegodišnjim, a neki i više decenijskim radom doprinosimo razvoju i zaštiti Orjena kao turističke destinacije, organizujemo mnogobrojne manifestacije i pokrećemo skoro sve što se u našoj opštini dešava na prostoru Orjenskog masiva, smatramo da nema zaslužnije, stručnije i odgovornije osobe od Starčevića za obavljenje te funkcije. Svi mi sa njim imamo izuzetno dobru saradnju od kada je on na čelu Agencije, sve je u Orjenu krenulo nabolje i pokrenute su mnoge akcije koje su u Orjen privukle značajan broj posjetilaca”, nasvodi se u apelu.

Tvrde da onome “ko je i jednom kročio na područje Orjena ne mora se objašnjavati ko je Željko i šta je sve u posljednjih 25 godina, najvećim dijelom volonterski, uradio za zaštitu Orjena i njegovu popularizaciju kao atraktivne turističke destinacije”.

Podsjećaju da je “zaslužan” za oko 50km markiranih planinarskih staza, koje koriste , uglavnom strani turisti koji dođu u Herceg Novi, a žele da obiđu i njegovo zaleđe.

“Željko je bio pokretač i u planinskom trčanju, mountaing biking-u i mnogobrojnim ostalim aktivnostima, te čovjek koji je na čelu Agencije uspiješno organizovao saradnju raznih sportskih klubova, NVO i turističkih djelatnika a sve u cilju zajedničke afirmacije Orijena”.

U dopisu dostavljenom medijima pitaju “koji to drugi kandidat ima ovakve refrence? Smatramo da bi se imenovanjem bilo koga drugog, potvrdilo staro pravilo, da se na odgovorna mjesta u Opštini dolazi samo na osnovu partijske, rođačke ili poslušničke linije a ne na osnovu rezultata, stručnosti i odgovornosti”. Navode da vjeruju da su takva vrmena prošla. Budućem direktoru Agencije poručuju da ga” u kancelariji čekaju, pored računara, kramp i motorna pila”, aludirajući na to da Starčeviću pored osmišljavanja i organizacije projekata i događaja na Orjenu, nije bilo strano da radi i fizčki. Podsjećamo da je, uglavnom sam izgradio serpentine na Orjenu, koje su po njemu i dobile ime.

Bonus video: