UNIFIED opštinski turnir u fudbalu: Svi u jednom timu

Na kraju turnira odigrana je revijalna utakmica između ekipa Dnevnog centra i AGAMA, koji je završen rezultatom 3:2 za AGAMU
0 komentar(a)
fudbal Nikšić, Foto: SRD SPECIJALNA OLIMPIJADA NK
fudbal Nikšić, Foto: SRD SPECIJALNA OLIMPIJADA NK
Ažurirano: 26.06.2017. 14:19h

U organizaciji Sportsko–rekreativnog duštva (SRD) Specijalna olimpijada Nikšić, organizovan je UNIFIED opštinski turnir u fudbalu koji podrazumijeva uključivanje djece sa i bez intelektualnih smetnji u jedan sportski tim.

“Ovim takmičenjem želimo doprinijeti većoj inkluziji djece sa smetnjama, uključujući ih kroz spotske aktivnosti”, kazao je Radovan Dragnić, predsjednik SRD Specijalna olimpijada Nikšić.

Na turniru su učestvovale ekipe specijalnog odjeljenja OŠ “Olga Golović” i Dnevnog centar za djecu sa smetnjama u razvoju, kao sportisti, i učeniki OŠ “Dušan Bojović” kao partneri. Ekipe su se takmičile u jednoj diviziji. Prvo mjesto osvojila je ekipa trenera Slavka Tomića, drugo Borisa Bulajića, dok je treća bila ekipa Radovana Mušikića. Pobjedničkoj ekipi dodijeljen je pehar, dok su medalje dobili svi takmičari.

Prije početka turnira takimičare su pozdravili Radojka Koprivica, direktorica Dnevnog centra, i Ivan Radović, direktor Specijalne olimpijade Crne Gore.

Organizovan je i kulturno umjetnički progam za koji se pobrinulo KUD “Čigra”

Na kraju turnira odigrana je revijalna utakmica između ekipa Dnevnog centra i AGAMA, koji je završen rezultatom 3:2 za AGAMU.

Bonus video: