Pejović: Crna Gora je stvorila dobru pravnu osnovu u borbi protiv korupcije

Pejović je poručio da se, kada je riječ o novom pristupu u pregovorima u čijoj srži je vladavina prava, najviše pažnje posvećuje borbi protiv korupcije, koja je u stalnom fokusu domaće i inostrane javnosti
4 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: ME4EU
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: ME4EU
Ažurirano: 26.06.2017. 17:58h

Crna Gora je donošenjem seta zakona značajno unaprijedila normativni okvir i stvorila dobru pravnu osnovu u borbi protiv korupcije, ocijenio je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

On je govorio na svečanosti povodom početka tvining projekta „Podrška implementaciji mjera integriteta“, koju je organizovala Agencija za sprječavanje korupcije u saradnji sa Nacionalnom agencijom za suzbijanje korupcije Italije.

Pejović je poručio da se, kada je riječ o novom pristupu u pregovorima u čijoj srži je vladavina prava, najviše pažnje posvećuje borbi protiv korupcije, koja je u stalnom fokusu domaće i inostrane javnosti.

"Donošenjem seta zakona, Crna Gora je značajno unaprijedila normativni okvir u ovoj oblasti i stvorila dobru pravnu osnovu. Agencija za sprječavanje korupcije, godinu i po od početka rada, bilježi konkretne rezultate u prevenciji korupcije", kazao je Pejović.

On je rekao da je uvjeren da će sprovođenje projekta doprinijeti daljem jačanju sistema integriteta u javnom sektoru, unapređenju antikorupcijske politike i afirmisanju principa dobrog upravljanja.

Bonus video: