Pomozite napuštenim životinjama: Ostavite ispred ulaza zdjele sa vodom

"Možda ne možemo odvojiti novac za liječenje neke životinje, ali jednu zdjelu vode dnevno možemo svi"
206 pregleda 1 komentar(a)
Pas pije vodu, Foto: Prijatelji životinja Podgorica
Pas pije vodu, Foto: Prijatelji životinja Podgorica
Ažurirano: 26.06.2017. 07:27h

Obzirom da u Crnoj Gori zadnjih dana vladaju tropske vrućine, te da nas očekuje veoma toplo i sušno ljeto, molimo sve građane da ispred svojih kapija i ulaza od zgrada ostave zdjele sa vodom, kako bi napuštene životinje utolile žeđ, saopšteno je danas iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

"U većini naših gradova je javna česma prava rijetkost, pa zbog toga napuštene životinje gotovo da nemaju gdje da utole žeđ i prepuštene su našoj milosti. One tokom čitavog dana borave na izuzetno visokim temperaturama i potrebna im je voda. Svako od nas u kući ima neku plastičnu zdjelu, u koju može nasuti vodu makar jednom dnevno i ostaviti je negdje gdje je mogu naći napuštene životinje. To nas skoro ništa ne košta, a time činimo izuzetno humano djelo", ističe se u saopštenju NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Iz te NVO su poručili da šetajući ulicama, vrlo rijetko možemo naići na neku zdjelu sa vodom, što govori o našoj humanosti.

"Možda ne možemo odvojiti novac za liječenje neke životinje, ali jednu zdjelu vode dnevno možemo svi. Zato ovim putem želimo da animiramo sve vas koji to niste do sada radili, da ubuduće na ovaj način pokažete koliko ste humani i koliki ste ljudi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: