Organizovan prvi Iftar u Beranama

Šćekić je čestitao prisutnima predstojeći Ramazanski Bajram, navodeći da je ovaj susret još jedna potvrda skladnog suživota po kome je Berane nadaleko poznato
163 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2017. 14:54h

U Beranama je sinoć organizovan prvi iftar u zajednijčkoj organizaciji Opštine Berane i Medžlisa Islamske zajednice Berane.

Iftaru su prisustvovali izaslanik Reisa IZCG Smajo Dacić, predstavnik Eparhije Budimljansko-nikšićke otac Dragan Ristić, predstavnik turske razvojne agencije TIKA Merdan Krlić , predstavnici lokalne uprave i zaposleni, novinari, privrednici i vjernici islamske zajednice u Beranama.

Gostima i vjernicima su se obratili predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i imam Rahim ef. Muratović.

Šćekić je čestitao prisutnima predstojeći Ramazanski Bajram, navodeći da je ovaj susret još jedna potvrda skladnog suživota po kome je Berane nadaleko poznato.

Istakao je i značaj beranske muslimanske zajednice od osnivanja grada i neizbrisiv trag koji su ostavili u kulturi, sportu, medicini i privredi ove opštine.

„Samo zajedno, jedni pored drugih i jedni sa drugima, možemo da napredujemo kao ljudi i kao zajednica i da napravimo Berane ugodnim mjestom za život svih građana“ - rekao je Šćekić.

„Poslovica kaže da se prvo traži komšija, pa tek onda kuća. Ovim lijepim skupom pokazujemo da jesmo dobre komšije i da je Berane naša zajednička kuća“ - zaključio je Šćekić

Imam Rahim ef. Muratović je na početku izlaganja podsjetio na suru iz Kurana, koja se pominje i u Bibliji u kojoj se kaže da nas je Stvoritelj napravio od jednog čovjeka i jedne žene, a da smo podijeljeni u plemena i narode da bismo se družili, upoznavali, pomagali, sarađivali i voljeli, kako i mi to večeras činimo, a ne da bi se sukobljavali.

Imam je u ime vjernika i Medžlisa pohvalio gest Opštine i gradonačelnik Šćekića i zahvalio se na prilici za zajedničko okupljanje sa nadom da će se ona nastaviti u i drugim svečanim prilikama.

Efendija Muratović je podsjetio da je Berane uvijek bilo mjesto suživota u kome su se građani pomagali i sarađivali i u najtežim vremenima.

„Duh i smisao Ramazana upravo je na građenju zajedništva i međusobne solidarnosti“ – kazao je Muratović.

On je vjernicima čestitao nastupajući Bajram, koji počinje u nedjelju 25. Juna.

Galerija

Bonus video: