Najmlađi Nikšićani obilježili Dan olimpizma

“Olimpijski dan je prilika za podsticanje mladih i građana širom svijeta, bez obzira na njihove sposobnosti da se kreću, nauče prednosti fizičke aktivnosti, otkriju nove sportove i što je najvažnije prigrle olimpijske vrijednosti, a to su izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje'', kazala je Petrović
85 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2017. 14:13h

Najmlađi Nikšićani su sportskim aktivnostima u gradskom parku obilježili Dan olimpizma.

„Najvažnije u životu je baviti se sportom. Sport donosi puno radosti i vjerujem da ćete u životu postići dobre rezultate i biti prepoznati. Što se tiče Crnogorskog olipmijskog komiteta (COK), on će uložiti maksimalne napore, kada bude trebalo, da postanete pravi asovi’', poručio je Ranko Jovović ispred COK-a i dodao da je Nikšić oduvijek davao vrhunske sportiste i šampione.

Inicijator događaja je Biciklistički klub (BK) “Perun”. Ana Petrović iz “Perun”-a kazala je da je cilj manifestacije da predstavi ujedinjene sportske klubove iz Nikšića koji promovišu i poštuju olimpijske vrijednosti.

“Olimpijski dan je prilika za podsticanje mladih i građana širom svijeta, bez obzira na njihove sposobnosti da se kreću, nauče prednosti fizičke aktivnosti, otkriju nove sportove i što je najvažnije prigrle olimpijske vrijednosti, a to su izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje'', kazala je Petrović.

Manifestacija u kojoj je učestvovao veliki broj djece okupila je predstavnike fudbalskog, košarkaškog, atletskog, odbojkaškog i teniskog kluba “Sutjeska”, RK “Trebjesa”, DžK “Akademik”, KK Onogošt, ŽOK “Nikšić”, Triatlon klub “Nikšić”, PSD “Javorak”, BK “Žarko Mijatović”, Klub vojnih planinara “Kapetan” i Parabiciklistički klub “Fleš”. Pored njih, podršku su dali JPU “Dragan Kovačević” čiji su polaznici učestvovali u programu, City Fitness koji je održao trening zagrijavanja, kao i OO Crveni krst Nikšić.

Galerija

Bonus video: