Uz podršku UNICEF-a crnogorsko društvo otvorenije

Premijer Marković je zahvalio šefu predstavništva UNICEF-a Bendžaminu Perksu i njegovom timu na podršci u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju značajnih rezultata u transformaciji društva i prihvatanju evropskih standarda i vrijednosti
51 pregleda 1 komentar(a)
Duško Marković, Bendžamin Perks, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Bendžamin Perks, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.06.2017. 13:37h

Crnogorsko društvo je danas, zahvaljujući pomoći i partnerstvu sa UNICEF-om, otvorenije i spremnije da se suoči sa svojim slabostima i ispravlja ih, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je u oproštajnu posjetu primio šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Bendžamina Perksa.

„Na sastanku je posebno istaknut značaj unapređenja obrazovanja, a u tom kontekstu naglašen značaj kvalitetnog odnosa prema djeci. Predsjednik Marković je rekao da će Vlada danas usvojiti set zakona iz oblasti obrazovanja kojim se kroz novi pristup žele kreirati uslovi za sposobnu, motivisanu i naprednu naciju“, kaže se u saopštenju iz Markovićevog kabineta.

Perks je ukazao na važnost uključivanja porodice u proces obrazovanja, ali i izgradnje ličnosti kod djece, dodajući da će UNICEF nastaviti da podržava Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo zdravlja kako bi bila omogućena stručna pomoć porodici i djeci.

Marković je, kako se navodi, zahvalio Perksu i njegovom timu na podršci u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju značajnih rezultata u transformaciji društva i prihvatanju evropskih standarda i vrijednosti.

„Premijer je posebno pohvalio rezultate, ostvarene u saradnji sa UNICEF-om, u oblastima deinstitucionalizacije djece, inkluzivnog te predškolskog obrazovanja, reformi sistema maloljetničkog pravosuđa te sprečavanja nasilja nad djecom“, kaže se u saopštenju.

Konstatujući potrebu daljeg nastavka reformskih procesa, Marković je zahvalio Perksu na aktivnostima i pomoći Crnoj Gori i poželio mu uspjeh u predstojećem profesionalnom angažmanu.

Bonus video: