Nikšić: Završena rekonstrukcija vrijedna 150 hiljada

Dživei je kazao da je kineska Vlada Crnoj Gori od obnove njene nezavisnosti u raznim oblastima donirala više od 20 miliona eura
97 pregleda 3 komentar(a)
Nikšić, rekonstrukcija, Čui Dživei, Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, rekonstrukcija, Čui Dživei, Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.06.2017. 13:25h

Zahvaljujući donaciji NR Kine završena je rekonstrukcija trotoara i saobraćajnica oko Trga Slobode u Nikšiću. Vrijednost donacije je oko 150 hiljada eura, a završetak poslova ozvaničili su predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i ambasador Kine Čui Dživei.

„Asfaltirano je oko 2.700 metara kvadratnih, stavljeno dva sloja asfalta, oko 3.600 kvadrata trotoara, sa behatonom, tako da imamo zaista i lijep trotoar i asfaltni kolovoz sa pločama od nikšićkog kamena”, kazao je Grbović i za jul najavio radove na popločavanju Trga.

“Kada se još to završi, mislim da će Trg biti najljepši u Crnoj Gori, što i zaslužuje“, kazao je Grbović i dodao da su u toku razgovori za novi projekat sa Kinezima a tiče se proizvodnje ljekovitog bilja u Nikšiću i njegove prerade.

Dživei je kazao da je kineska Vlada Crnoj Gori od obnove njene nezavisnosti u raznim oblastima donirala više od 20 miliona eura.

„Vjerujem da će rekonstrukcija koju smo završili zajedno sa lokalnim vlastima Nikšića imati korist u tome što će Nikšić privlačiti još stranih investicija, više stranih turista, ali i građanima završetkom pružiti prijatno mjesto za odmor i druženje“, kazao je Dživei.

Bonus video: